Seçim sonucunu aylar önce söyledi

Manevi Terapist Yaşar Cengizoğlu,24 Haziran'da yapılan seçim sonucunu Nisan ayı içerisinde kamuoyuyla paylaşarak, seçimi 52,6 oranla Recep Tayyip Erdoğan'nın kazanacağını belirtmişti.

Seçim sonucunu aylar önce söyledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havas ilmi ile ilgilendiğini belirten Yaşar Cengizoğlu, yapmış olduğu seçim tahmini üzerine yaptığı konuşmada “23 Nisan 2018 Tarihinde ben bir vatandaş olarak acaba 24 Haziran 2018 seçimlerinin sonuçları ne olabilir diye bir çalışma yaptım. Bu çalışmayı kimlerle yaptığımızı da soracak olursanız lütfen Havas ilmi ile iştigal eden insanın boyutu hakkında ki bilgileri çok kapsamlı bir şekilde internet ortamında bulabilirsiniz. Yaptığım araştırma sonunda 23 Nisan 2018 tarihi itibari ile çok da iddialı olması kaydı ile 52,6 bir oranla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi ilk turda alacağını beyan ettim. Bu konuşmayı yaptığım süreçlerde Sayın Abdullah Gül’de o süreçlerde aday oldu veya olacak gibi bir söylemler vardı. Yine aynı gün Abdullah Gül aday olmadığını beyan etmiştir. İsmini vermek istemiyorum x bir parti içerisinde ciddi bir karışıklık olacağını beyan etmiştik. Sonuçlar 24 Haziran tarihi itibari ile Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 52,6’lık oranla ipi göğüsleyen oldu. Burada merak edilen bir husus var aylardır sahalarda çalışma yapan anket firmalarının en yakını 51,9 olabilir diye konuşmuş oysa biz 52,6’da ısrarlı olmuşuz. Takdiri ben sizlere bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

“Ufak tefek dalgalanmalar olacak”

Seçimlerden sonraki süreci de değerlendiren Cengizoğlu “Şimdi soruyor bana, acaba 24 Haziran’ın sonu neler olabilecek gibi, ekonomik dalgalanmalar mı olacak, bunda sonraki süreç içerisinde Türkiye’de ciddi bir olumsuz hava olacak mı olmayacak mı gibi çok yoğun sorular ile de karşı karşıyayım. Bunun üzerine de bir çalışma yaptım, hiç korkmayın. Ufak tefek dalgalanmalar olacaktır ama sonuç itibari ile dönem sonuna kalmadan şu anda ki dalgalanmalar olmayacak. Esip gürleyip ciddi manada havayı çok toz, toprak haline dönüştüren şu an ki hava ufak tefek pürüzler olmak kaydıyla kaybolup gidecek” şeklinde konuştu.