SİBESO tapuyu aldı

SİBESO en yakın zamanda 5 katlı yeni binasında hizmet verecek.

SİBESO tapuyu aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ali Tabakoğlu Konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Siz Silivrililere 1961 yılından itibaren hizmet verdiğimiz Oda binası Boğluca deresine yakın olduğundan ve bazı yıllar derenin taşması sonucu bütün iş yerleri ile birlikte odamız da zarar görenler arasındaydı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu duruma el koyarak istimlâk kararı çıkartmış oldu. Bu karara istinaden Oda binamızın bedeli tarafımıza ödenerek alınan karar doğrultusunda yıkıldı.

Oda Binamız yıkılmadan önce Yönetim Kurulu üyelerimiz Odamız hizmet binası için en uygun kararın alınabilmesi için uzun süren çalışmalar yaptılar.

Hazır alınacak binaların Oda amacına uygun olmasının mümkün olmadığı ve bu nedenle geçici olarak kiralık bir yere geçilmesi odanın bir müddet kiracı olması benimsendi. Bu karar zor bir karardı. Çünkü yıllarca kendi mülkünde faaliyet gösteren oda şimdi kiracı olacaktı.

Karara olumsuz tepkilerin olacağı ancak izlenecek yolun en emin yol olduğu inancı sonunda kendi yerimiz ve binamızın mutlaka yapılacağı oldu.

Bu konuda bağlı olduğumuz üst kuruluşumuzun Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konferedasyon Başkan vekili olan Kıymetli Başkanımız Faik YILMAZ ‘a desteklerinden dolayı da sonsuz teşekkürlerimi sunuyoruz.

Silivri Belediyesi başta Kıymetli Başkanı Özcan IŞIKLAR ,Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve emeği geçen belediye personeline bize verdikleri desteklerden dolayı kendilerine en içten duygularla teşekkür ediyoruz.Çünkü şu anda odamızca sahip olduğumuz tapuyu kendi malımız olarak gösterebilme imkânı sağladılar bize…

Evet; 3 katlı bina yıkıldı ama kısmet olursa en kısa zamanda 5 katlı bina eski hizmet binamıza alışanları yormayacak yakınlıkta hizmete girmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi siz üyelerimize müjdeliyoruz..

Bizden olumlu ya da olumsuz yönde bahseden tüm destekçilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Olumlu yönde desteğini esirgemeyen sevenlerimiz teşekkürler yaptıklarımızı takdir ettiğiniz için. Olumsuz yönde desteğini esirgemeyenler ise siz bizim gücümüze güç kattığınız için azmimizi kuvvetlendirdiğiniz için teşekkürler.

En kısa zamanda temel atma töreninde üyelerimiz ve Silivrililer ile bir arada olmamız dileğiyle…