Sigara ve Sigaraya Bağlı Hastalıklar semineri düzenlendi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Bünyesinde bulunan Silivri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hükümlülere yönelik 'Sigara ve Sigaraya Bağlı Hastalıklar' konulu seminer düzenlendi.

Sigara ve Sigaraya Bağlı Hastalıklar semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda düzenlenen seminerde Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun açılış konuşmasında insanlar için özgürlüğün çok önemli olduğunu koşullu salıverme ile denetimli serbestlik yasasından yararlanan hükümlülerin bu durumun daha iyi farkında olduğunu ifade etti. Başsavcı Dursun konuşmasında sigaranın insanoğlunun vücuduna verdiği zararı savcılık görevini yerine getirirken karşılaştığı olaylardan örnekler vererek mesleki tecrübeleri ışığında katılımcılara anlattı. İnsanoğlunun mutlaka bir gün öleceğini ama bu ölümün acı çekerek olmaması gerektiğini, işte sigaranın insana böyle bir ölümü layık gördüğünü vurguladı.

 

5402, 6291 ve 6411 sayılı yasa kapsamında ceza infaz kurumundan salıverilen ve denetimli serbestlik tedbiri altına alınan hükümlülerin topluma kazandırılması ve yaşayış tarzlarının iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen seminerde Hükümlülerin Ceza İnfaz Kurumundan salıverildikten sonra daha sağlıklı bir şekilde yaşamaları için sigaranın zararları ve sigaranın yol açtığı hastalıklar hakkında bilinçlendirilmeleri hedeflenmiştir. Bu kapsamda  "Sigara ve Sigaraya Bağlı Hastalıklar" konulu seminer Doktor Hakan BAŞSEZGİN ve Eğitim Uzmanı Fatoş Tuğçe BİRHAN' ın sunumu,  Denetimli serbestlik Müdürlüğü personeli ve seksen beş yükümlünün katılımıyla gerçekleştirildi.