Silivri Bakırköy’e Örnek Oldu

Bakırköy Belediyesi, ilçedeki yoksul insanların kullanımı için hayata geçirdiği Destek Bakkart çalışmasında Silivri Belediyesi’nin Gıda Bankası projesini örnek aldı.

Silivri Bakırköy’e Örnek Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bakırköy Belediyesi Destek Bakkart projesinin lansman toplantısına katıldı. Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya belediyeden ilgili birim müdürleri ve yerel basın temsilcileriyle katılan Başkan Işıklar, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e destek oldu.

 

ERZEN; “SİLİVRİ BUNU EN İYİ YAPAN BELEDİYELERDEN BİRİ”

Gerçekleşen toplantıda ilçedeki yoksul insanların kullanımı için hazırlanan 200, 250 ve 300 liralık limitli Destek Bakkart’ların tanıtımını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen; “Gıda Bankası projesi de, bu projemizin bir benzeri. Bunu en iyi uygulayan belediyelerden biri de Silivri Belediyesi. Biz de bu projemizi hayata geçirirken, Silivri Belediyesi Gıda Bankası’nı gezdik. Diğer örnekleri de arkadaşlarımız tek tek inceledi. Daha sonra bu projeleri görerek farklı bir yapıyı ortaya koyduk” dedi.

 

IŞIKLAR TEKNOLOJİNİN YAYGINLAŞMASI GEREKLİLİĞİNİ VURGULADI

Tanıtım toplantısının sonunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bugünkü geldiğimiz noktada teknoloji kullanımını en üst seviyeye çıkararak, hizmetlerimizi teknolojiyi kullanarak yaygınlaştırmak bu gün demokratik taban oluşturmak sosyalizasyon projesi adını getirmek için onu en üst seviyeye ulaştırmak zorundayız. Biz bunu yapıyoruz. Teknolojinin kent hizmetlerinde en üst seviyeye çıkarılması konusunda bir küçük örnek vermek istiyorum. 2003 yılında TÜSİAD ile Bilişim Vakfı’nın beraber ödüllendirdiği bir projeye imza atmıştık, o zaman belediye başkan yardımcısı olarak görev yapıyordum. Sosyal demokrat belediyeler olarak teknoloji kullanımına bağlı, bilginin bir yerde toplanılmasına ve çok yerde kullanılmasına yönelik projelendirmeleri yapıyoruz. Bizim Gıda Bankası’nın farklı olmasının sebebi şu; teknoloji kullanımı çok daha kapsamlı. Silivri olarak bir tarım bölgesiyiz, 860 km2 alanımız var, Bakırköy’ün bölgesi 36 km2. Biz 25 kat büyük, 35 mahallesi bulunan ilçemizde teknoloji kullanımını bilgi birikimi ve ihtiyaçlara göre şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu günkü geldiğimiz noktada teknoloji kullanımını en üst seviyeye çıkarmak, her hizmeti teknolojiyi kullanarak yaygınlaştırmak ve sosyalizasyon projelerimizi en üst seviyeye ulaştırmak zorundayız. Biz bunu yapıyoruz. Silivri’de çok ciddi projeler hayata geçirdik. Ateş Ağabey, bizim projemizin bir üst basamağını hayata geçirdi. Biz de Gıda Bankası’nda Silivri Kartla ile finansal bir modülü de arkasına koyarak, kendi projemizi tamamlamış olacağız” dedi.

Toplantıda konuşulan CHP’li belediyelerin haberlerinin basında yer almadığı ile ilgili de görüş bildiren Işıklar; “Çalışmalarımızı anlatmak, basın mensubu arkadaşlarımıza ulaşmak bizim görevimiz ancak var olan bir karartma var, bunu da kabul etmek gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, hatırlarsanız belediyemizde yapılan temizlik ihalesiyle ilgili olarak iki polis memuru evrakları kopyalamaya gelmesi ‘Silivri Belediyesi’ni polis bastı’ şeklinde yansıdı. Şimdi yargı kovuşturmaya gerek yoktur şeklinde bir karar verdi. Fakat bu karar yeterince dikkate alınmadı” şeklinde konuştu.