Silivri Botanik Parkı açıldı

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi'nin ortak çalışması olan Botanik Park bugün açıldı

Silivri Botanik Parkı açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 bin metrekare alanda oluşturulan Botanik park Silivri Maxi Alışveriş Merkezi’nin arkasındaki alanda kuruldu. 

 

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Botanik Park açılışı programı açılış programına çok sayıda davetli katıldı.Programın açılış konuşmasını İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven yaptı.

 

İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven: “ Bugün burada çok güzel bir açılış için toplanmış bulunuyoruz. Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, ben hepinizin çevre gününü kutluyorum.Dünya Çevre günü sadece bir gün olmamalı. Hepimiz her gün çevreye duyarlı olmalıyız.Uzun soluklu bir çalışma oldu bu,Silivri Kent Konseyi ormanı olarak başladık ve Sayın Başkanımızın göreve gelmesinden sonra Kent Konseyi Botanik parkına çevrilerek Belediyemizin stratejik planı ile  Kent Konseyi ormanımız birlikte harmanlanarak bu gördüğünüz 11 bin metrekarelik alanda yaklaşık 45 tür ve 850 bitki doğaya dikildi. Çevre gününüz kutlu olsun,Herkese hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

Silivri Kent Konseyi ve SİAD Başkanı Kadir Baran: “ Silivri Kent Konseyi’nin Silivri Belediyesi ile ortak çalışmayla yaptığı Botanik Park açılışına hoş geldiniz. Silivri’nin Kent Konseyi’nin yapmış olduğu çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Tekerlekli sandalye teminimiz 50’nin üzerinde oldu.Halen bu projemiz devam etmektedir. Nikâhsız evlilik olmasın diye toplu 130’un üzerinde nikâh kıyıldı. Projelerimiz çalışmalarımız devam etmektedir. Sayın Belediye Başkanımız da bizi bütün çalışmalarımız da destekliyor. Silivri Kent konseyi olarak Silivri Tanıtım Filmi hazırlıyoruz. Bunlar çok önemli çalışmalar. Ben bu Botanik Park’ın kurulmasında destek veren, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da açılışta yaptığı konuşmada “ Çevre bize geçmişten gelen bir miras değil, korunması geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir.  Bu doğrultuda gerek belediyemiz gerekse de vatandaşlarımızın gösterdiği çabalar son derece önemlidir.Kaybolmaya yüz tutmuş çevre değerlerimizi onların türlerini burada bulundurmak yaşatmak önemli bir iş.5 Haziran Dünya çevre gününü ben bir gün olarak anlamıyorum. 365 günde bizim bakış açımız değişmeyecek .Bu çocuklarımıza daha yaşanır bir Silivri bırakmak açısından yapacağımız en önemli hayır en önemli çalışma bu olacaktır.Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından  Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında en çok pil toplayan Sayalar İlköğretim Okulu, Alipaşa Fethi Erkoç İlköğretim Okulu ve Danamandıra İlköğretim Okulu yöneticilerine ödüllerini verildi.

Ardından davetliler Botanik Park’ı gezdi. Açılış sonrası katılımcılara çam fidanı hediye edildi.