Silivri Cezaevi'nde heyecanlı bekleyiş

38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının açıklanmasıyla birlikte mahkum yakınları cezaevlerine koştu. Silivri Cezaevi önünde tahliyeleri bekleyen mahkum yakınları, karardan memnun olduklarını söyledi.

Silivri Cezaevi'nde heyecanlı bekleyiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının ardından mahkum yakınları cezaevlerine koştu. Heyecanlı bir şekilde cezaevlerine giden mahkum yakınları, yapılan düzenlemeden memnun olduklarını belirtti. Silivri Cezaevi önünde mahkum olan yakınlarını bekleyen vatandaşlar, tahliye kararını değerlendirdi. "Kardeşimi bekliyorum" diyen bir vatandaş, "İnşallah çıkacak. Suçu kavga, gürültü, o tarz şeyler vardı. 3-4 senedir yatıyor. Şu anki yasadan çıkacak diye bekliyoruz. 1 senesi kalmıştı, açık cezaevine çıkacaktı. Sevindik" derken, mahkumun annesi ise, "1 sene yatıp çıkacaktı zaten. Tahliyesini duyunca tabi sevindik" şeklinde konuştu.

Çocuğu cezaevinde olan bir vatandaş da, "Birkaç dosyası vardı, onlar yanmıştı. Şuanda bu yasa bize güzel bir sürpriz oldu" diye konuştu.
Eşinin cezaevinden çıkmasını bekleyen bir kadın ise, "Eşim 2 sene tutuklandığı zaman yatmıştı. Aradan 9 sene geçti, mahkeme sonuçlandı. Tekrardan 2 senedir cezaevinde. Çıkıp çıkmayacağına dair kesin bir şeyimiz yok ama bekliyoruz, umutluyuz" diyerek eşine haksız yere uzun süre hapis cezası veren hakimlerin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kişiler olduğunu söyledi.
Mahkum yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişleri devam ediyor.