Silivri Cezaevi'nde infaz koruma memuru sıkıntısı

Silivri Cezaevi'nde tutuklu sayısı 10 bine yaklaşırken infaz koruma memuru sıkıntısı baş gösterdi

Silivri Cezaevi'nde infaz koruma memuru sıkıntısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Silivri Cezaevi'nde tutuklu sayısı 10 bine yaklaşırken infaz koruma memuru sıkıntısı baş gösterdi. Bakanlığın 2 bin 400 olan gardiyan sayısını 2 bin 700'e çıkarma kararı işsizlerin umudu oldu. Binlerce işsiz genç, 1200 lira maaşla infaz koruma memuru olabilmek için torpil peşinde

300 İNFAZ KORUMA MEMURU DAHA ALINACAK

2008 yılında açıldığında yaklaşık bin 500 infaz koruma memurunun görev yaptığı Silivri Cezaevi'nde tutuklu sayısı 10 bine yaklaştı. Bakanlık geçen yıl açtığı sınavlarla 600'ü kadrolu 300'ü sözleşmeli 900 infaz koruma memuru daha aldı. Yaklaşık 4 bin kişinin başvurduğu bu sınavdan elleri boş dönenler umutlarını yakında 300 kişinin alınacağı sınava bağladı.

İNFAZ KORUMA MEMURLUĞU POPÜLER MESLEK OLDU

Cezaevinin Silivri'ye taşınmasıyla birlikte ilçedeki gençler için en popüler meslek infaz koruma memuru oldu. İşsizlikle boğuşan gençler bir yandan sınav başvurusu için beklerken bir yandan da 1200 lira maaşla infaz koruma memuru olabilmek için kaymakamlardan savcılara, parti temsilcilerine torpil için kapı aşındırıyor.

1200 LİRA MAAŞ

Silivri'de açıldığı 2008 yılından beri yaklaşık bin 500 kişi Adalet Bakanlığı'nın açtığı sınavlarda başarılı olarak cezaevinde işe başladılar. Silivri Cezaevi'nde 2010 ve 2011 yılında 900 infaz koruma memuru boy, kilo ve yazılı sınavı geçerek Ergenekon ve Balyoz davası tutuklularının kaldığı cezaevinde işe başladılar. Sözleşmeli bir infaz koruma memuru aldığı maaşın ortalama 1000 lira ila 1200 lira arasında değişiyor. İstanbul merkezine uzak olan Silivri Cezaevi'nde çalışmak için genelde Silivri ve civarında yaşayan gençler müracaat ediyor.

CHP'Lİ ŞAHİN'İN KAPISINI ÇALDILAR

Silivrili gençlerin kapısını çaldığı siyasilerden biri de CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin. Adalet Bakanlığı'nın sınavını kazanmaları gerektiği için işsiz gençlere bu anlamda pek yardımcı olamadıklarını söyleyen Şahin, 'Cezaevi'nin popülerliğinin Silivri'nin üzerine çıkmasından rahatsızız. Ancak Silivri'deki işsiz gençlere istihdam sağladığı için de mutluyuz' diye konuştu.

9 CEZAEVİ BİR ARADA

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi, 8 L Tipi kapalı ve 1 Açık Cezaevi olmak üzere, toplam 9 ana bloktan oluşuyor. Tutuklu, hükümlü ve personelle birlikte toplam 13 bin kişilik nüfusuyla orta ölçekli bir ilçeden daha kalabalık olan Silivri Cezaevi 437 bin metrekarelik alanı kaplıyor.