Silivri Cezaevi'nden 658 tahliye

Silivri açık ve kapalı cezaevinde kalan toplam 658 kişi tahliye edilirken, bu sayının 700'ü aşması bekleniyor..

Silivri Cezaevi'nden 658 tahliye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İnfaz Hakimliği, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından hükümlülerin yaptığı başvuruları değerlendirdi.

399 KİŞİNİN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Buna göre, açık cezaevinde kalan 390 kişiden 308'inin yeni yürürlüğe giren bu yasadan yararlanma hakkı olduğu tespit edildi. Bu kapsamda işlemleri tamamlanan 259 kişi tahliye oldu. Kapalı cezaevinde kalan hükümlülerin başvurusunu da değerlendiren infaz hakimliği, burada kalan 399 kişinin tahliyesine karar verdi.

Yasayla birlikte Silivri açık ve kapalı cezaevinde kalan toplam 658 kişi tahliye edilirken, bu sayının 700'ü aşması bekleniyor. Müracaatta bulunan 7 kişinin talebi ise, gerekli yasal şartlar oluşmadığı için kabul edilmedi.


ÖĞLEN YEMEĞİ VERİLEMEDİ

Bu arada, "Ergenekon" ve "Balyoz Planı" davalarının görüldüğü cezaevinin içindeki ve bitişiğindeki duruşma salonuna bağlı yemekhane ve kafeterya hizmeti, açık cezaevinde kalan mahkumların çalıştığı cezaevi işyurdu tarafından yapılıyor.

Açık cezaevinde 259 kişinin tahliye olması nedeniyle bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından birinci "Ergenekon" davasının görüldüğü cezaevinin bitişiğindeki büyük duruşma salonuna bağlı yemekhanede öğlen yemeği verilemedi.

Yetkililer, bu sorunun, izleyici sayısı kalabalık olan "Balyoz Planı" davasının önümüzdeki perşembe günü yapılacak duruşmasına kadar giderileceğini bildirdi.