Silivri Emniyeti'nden Örnek Proje

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu bağımlılığına karşı hazırlanan FİDE Projesi İlçe Protokolüne ve vatandaşlara tanıtıldı. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına İlçe Protokolünün yanı sıra Milli Futbolcularımızdan Feyyaz Uçar ve Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'da katılarak destek verdi.

Silivri Emniyeti'nden Örnek Proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Narkotik Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcısı Kadir Alçıkaya, Büyükçekmece ve Silivri’den sorumlu il emniyet Müdür yardımcısı Seçkin Çengeloğlu, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan, Narkotik Eski şube müdürlerinden Zafer Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Silivri Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Başakşehirspor Teknik direktörü Abdullah Avcı, Eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar, Siyasi parti temsilcileri, STK yönetici ve üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele konusunda geliştirdiği “Farkında ol, İletişim Kur, Değerini Koru, Esir Olma!” açılımını içinde barındıran FİDE Projesi ilçe halkına tanıttı. Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, özellikle ailelerin uyuşturucuya karşı bilinçli olması ve çocuklarını bu noktada çok iyi gözlemlemesi gerektiğinin altını çizerken, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülay Tunçer ise proje hakkında bilgi verdi.

Narkotik Eski Şube Müdürlerinden Zafer Ercan ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir’inde katıldığı bilgilendirme toplantısında, konuşma yapan Ercan; “ Özellikle aileler uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgi sahibi olmalı. Çocukları dışarıdan eve geldiğinde bugün ne yaptınız diye çocuklarına sormalı ve çocuklarının hareketlerini takip etmeli. Ben yıllarca bu konu üzerine çalıştım ve görev yaptım. Uyuşturucu kullanan gençlerin nasıl yok olduğuna ve uyuşturucunun bir insanı nasıl esir aldığına yakından şahit oldum. Hatta bir keresinde boş bir binaya giren iki genci tam da uyuşturucuyu kullanmak üzere yakaladığımda, bana dediği tek şey şu iğneyi vurayım ondan sonra beni tutukla. İğneyi vurayım beni öyle yakala cümlesinden kitap yazılır. O iğneyi vurduktan sonra isterseniz beni dördüncü kattan atın, isterseniz kelepçeyi takın beni tutuklayın diyen bir genci uyuşturucunun nasıl esir aldığını düşünebiliyor musunuz? O yüzden çocuklarımızı iyi şeyler öğretelim. İyilik yapmayı öğretelim. Onlarla ilgilenelim, onların hareketlerini takibe alalım” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme toplantısında konuşan Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar; “ Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğümüz uyuşturucuyla ilgili önemli bir projeye imza attı. Özellikle ailelerin bilgilendirilmesi konusunda bu önemli projeyi geliştiren Emniyet Amirim Gülay Tunçer’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ben Rusya’daydım ve geleli üç gün oldu. Uyuşturucu sorunu Rusya’da da var. Hatta orada uyuşturucunun haricinde daha vahim bir durum var, o da alkol. Bağımlılığın ana başlangıcı sigara ve alkol ile başlıyor. Ben buradan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızın yanında sigara ve alkol kullanmamaya özen gösterin. Çünkü bu işin ana başlangıcı sigara ve alkoldür. Ve birçok şeyin cehaletten ve cahillikten kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Uyuşturucu ile ilgili herkesin uyanık olması lazım. Özellikle parçalanmış ailelerin çocukları daha çabuk bulaşıyor bu uyuşturucu illetine. O yüzden aileler çocuklarıyla her zaman iletişim içinde olsunlar. Uyuşturucu sorunu vahim ve hepimizin ortak sorunudur. Hukuken de bir düzenleme yapılması gerekir. Uyuşturucu yasası ile ilgili yeni düzenlemeler şart” dedi.  

Program sonrasında, Başakşehirspor Teknik direktörü Abdullah Avcı, Eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan, Narkotik Eski şube müdürlerinden Zafer Ercan’a Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar birer plaket takdim ederek verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Katılımcılar Daha sonra Silivri Uğur Mumcu meydanında hazır bulunan ve iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak olan Narkotik Tır’ını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.