Silivri Halkı Darbeye Karşı Tek Yürek

Silivri'de binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önüne inerek, dün gece yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Silivri Halkı Darbeye Karşı Tek Yürek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün yaşanan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısına uyan binlerce vatandaş, Atatürk Anıtı önüne akın etti.
Silivri'nin tüm mahallelerinden gelen vatandaşlar dünkü darbe girişimini ellerinde Türk bayraklarıyla protesto etti. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı önünde dev Türk Bayrağı açan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar atarak Atatürk anıtına kadar yürüdü. Protesto eylemine gelen vatandaşlar, milletin darbe girişimini her birlikte püskürttüğünü ve sonuna kadar hükümetin yanında olduklarını belirttiler. Gerekirse günlerce de meydanlarda kalarak bu tür alçakça girişimlere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da her zaman yanında olduklarını ifade ettiler.

“SONUNA KADAR POLİSİMİZİN VE ASKERİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Atatürk Anıtı önüne gelen vatandaşlar Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudular. Burada toplanan gruba hitaben bir konuşma yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu “Maalesef dün akşam bu saatlerde ordumuzun içerisine sızmış paralel örgüt mensubu bir takım askerin, Milletin iradesiyle seçilmiş bir milleti devirme girişimi, siz değerli vatandaşlarımızın desteğiyle bertaraf edilmiştir. Bizim buradaki mücadelemiz çok önemli, biz meydanlar boşalmasın derken, meydanlarda taşkınlık yapmak adına sokağa çıkmış bir kalabalık değiliz. Biz meydanları doldururken polisimizin de devletimize sahip çıkan askerimizin de sonuna kadar arkasında durmak için meydanlara çıkmış yurduna vatanına milletine ve bayrağına aşık bir kalabalığız. Türk silahlı kuvvetlerinin üniforması bu ülkede en şerefli üniformadır. O üniformayı birçok şerefli komutanımız askerimiz bütün gururuyla taşıyor. Onların hepsinin ayakları bizim başımızın üzerinedir. Ama o şerefli üniformanın içerisindeki şerefsizlerledir bizim mücadelemiz. Sizlerin gayretiyle o şerefli üniformanın içerisinde şerefsizleri bugün Türkiye’miz bertaraf etti. Bizler sonuna kadar Polisimizin ve askerimizin arkasındayız. Allah Mustafa Kemal Atatürk’ten bize emanet kalan bu yurdu, Fatih Sultan Mehmet’ten emanet kalan bu kutsal şehri böyle bir güruha terslim etmeyi bizlere nasip etmesin inşallah” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından alanda toplanan gurup oturma eylemi başlattı.