Silivri Heyetinden Yurt Dışı Temasları

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde bir grup heyetle birlikte Kırgızistan ve Kazakistan'ı ziyaret ederek, şehircilik uygulamalarını yerinde inceleyip, kültürel ve sosyal bağların güçlenmesi adına bir dizi temasta bulundu.

Silivri Heyetinden Yurt Dışı Temasları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Salih Keser ve Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol’un da aralarında bulunduğu bir grup heyetle birlikte, Kırgızistan ve Kazakistan’a ziyaret programı gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurmak adına gerçekleştirilen ziyarete CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nden ve Silivrili işadamlarından bir grup katıldı.

 

IŞIKLAR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gerçekleşen ziyaret programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Festival dönemlerimizde ülkemize gelen misafirlerimizin bizlere yaptığı davetler neticesinde, bir iade-i ziyaret olarak Kazakistan ve Kırgızistan’a ziyaret programı gerçekleştirdik. Ziyaret, karşılıklı kültürleri tanıtma, oradaki yapılan uygulamaları görme, tanışma ve kardeşlik ilişkilerini geliştirme amacını taşıyan bir geziydi. Silivri Kaymakamımız Salih Keser, eski Kaymakamımız şimdiki Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri’den iş adamları ve meclis üyeleriyle bir heyet olarak bu gezileri yaptık. Resmi olarak Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla görüştük. Kırgızistan’da iş adamları ve resmi yetkililerle görüştük orada olan Türk okullarını ziyaret ettik. Başarılı çalışmalarını gördük. Türkiye yapay gündemle çalkalanıp duruyor. Dünyanın dışında gündemler farklı. Kendi iç gündemimizle o kadar meşgulüz ki, dış dünyada yaşananları göremiyoruz. Ufkumuzu genişletmek, vizyon edinmek, dünyanın birçok yerinde yapılan uygulamaları ilçemize taşımak adına gerçekleştirdiğimiz bu gezide, bir kaynaşma ortamı da sağladık. 6 gün süren bu yoğun programda, tarihi ve turistik yerlerin dışında daha çok, şehircilik uygulamaları, eğitim ve diğer kentsel uygulamaları yerinde inceleme fırsatı yakaladık. Silivri gelişmekte olan bir şehir. Yaptığımız düzenlemelerin ne kadar doğru ve mantıklı olduğunu, dünyayla entegrasyonu açısından ne kadar önemli çalışmalar yaptığımızı burada daha net görme fırsatımız oldu” şeklinde konuştu.