Silivri İsöm'den Edirne Gezisi

Silivri’de kısa bir süre önce faaliyete başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi, Silivri’deki engelli vatandaşlar ve aileleri için Edirne gezisi düzenledi.

Silivri İsöm'den Edirne Gezisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi (/İSÖM), Silivri’de Alibey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:7, eski Kültür Dershanesi’nin bulunduğu binada faaliyetlerine başladı. Erişilebilirlik tadilatı nedeniyle henüz resmi açılışı yapılmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi, Silivri’deki engelli vatandaşlar ve aileleri için 15 Temmuz 2011 Cuma günü Edirne gezisi düzenledi. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, İSÖM Silivri Merkezi Sorumlusu Emre Koparal nezaretinde İBB otobüsüyle düzenlenen geziye engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezen engelli vatandaşlar ve ailelerine, İSÖM bünyesinde çalışan Filiz Sünnetçioğlu gönüllü rehberlik yaptı. Sünnetçioğlu, Edirne Selimiye Camii, Eski Camii, 2. Beyazıt Külliyesi, Üç Şerefeli Cami’yi gezdirdi, Edirne tarihi ve yapıları hakkında bilgi verdi. Her şeyin ücretsiz sağlandığı gezide Babaeski’de kahvaltılarını yapan engelli vatandaşlar ve aileleri, Edirne’nin ünlü ciğeri ile öğle yemeğini yedi. Engelli vatandaşlar ve aileleri, geri dönmeden önce Meriç Nehri kıyısında piknik keyfi de yaptı.
Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen engelli vatandaşlar ve aileleri, akşam saatlerinde Silivri’ye döndü. İSÖM’ün Silivri’ye gelmesinden çok memnun olduklarını ileten engelli aileleri, bu tür organizasyonların sık sık yapılması konusunda  ricalarını dile getirdiler.

Çok yakın bir zamanda resmi açılışı yapılacak olan İ.B.B. Silivri Özürlüler Merkezi’nde kayıt alımları devam ediyor. Merkeze kayıt yaptırmak isteyen engelli vatandaşların bir rapor fotokopisi ve nüfus cüzdanı ile merkeze başvurması yeterli olacak.