Silivri Kiptaş'ta neler oluyor?

Hanım Yüksel isimli bir vatandaş, Silivri KİPTAŞ'ta 'adam kayırma', 'siyasi rant', 'yabancı uyruklu kişilerin ikameti' olayları yaşandığını öne sürdü.

Silivri Kiptaş'ta neler oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri KİPTAŞ sakinleri, site yönetiminin değerince hizmet etmediği halde aidatlara haksızca zam yapıldığını öne sürdü: “50 TL’lik aidatımıza 10 TL zam yaptılar ama ortada hizmet yok. Şikâyetlerimiz sonuçsuz kalıyor.”

Silivri KİPTAŞ 1 bloklarında bazı vatandaşlar, site yönetimin haksızca uygulamalar yaptığını öne sürdü. Bazı hesapların döndüğünü iddia eden vatandaşlar, tepkilerini ortaya koyacaklarını söyleyerek, haksızlığa göz yummayacaklarını belirttiler. 50 TL olan site hizmet aidatının geçtiğimiz günlerde 10 TL zam yapılarak 60 TL’ye çıkarıldığını ifade eden vatandaşlar, 10 TL’lik zammın haksızca yapıldığını dile getirdi. Herhangi bir konuda fazla hizmet gerektiren bir değişimin olmadığını anlatan vatandaşlar, göz boyamak için, gider göstermek için gereksizce çalışmaların yapıldığını iddia etti.

Bu konularla ilgili olarak YÖRÜNGE’ye özel açıklamalarda bulunan Hanım Yüksel isimli site sakini ise, KİPTAŞ konutlarının sadece bu sorunlardan ibaret olmadığını ileri sürdü.

Konutlar içinde “adam kayırma”, “siyasi rant”, “yabancı uyruklu kişilerin ikameti” ve “site yönetimindeki şahısların davranışları” gibi olayların yaşandığını anlatan Yüksel, önemli iddiaları da gündeme getirdi.

İMZA TOPLANIYOR

Şimdiye kadar birçok şikâyet dilekçesinde bulunduklarını fakat sıkıntılarının hiçbir yetkili tarafından dikkate alınmadığını söyleyen Hanım Yüksel, siyasi baskınları ve site yönetiminin tavırlarını dikkate almadan mücadelesine devam edeceğini bildirdi. Birçok komşusunun desteğini arkasına aldığını ve gerekli çalışmayı yaptığını ifade eden Yüksel, “Şuanda 50’ye yakın imza topladık. İmzalarımıza devam ediyoruz. Buradaki haksızlıklara dur diyeceğiz.” diye konuştu.

‘HİZMET YOK, ZAM VAR’

Özellikle birkaç gün önce yapılan aidat zamlarının bardağı taşırdığını aktaran Yüksel, “50 TL olan aidatlara 10 TL zam yaptılar. Hizmet olsa, bir şeyler yapılsa zam olsun. Ama ortada hizmet yok. Hizmetler olsa bile, burada yaşayan insanlara sormadan, sırf gider göstermek amacıyla gereksiz işler yapıyorlar. Biz hak ettiğimiz hizmeti görmek istiyoruz.” dedi.

‘LOJMANLAR EL ALTINDAN SATILIYOR’

Açıklamalarında ayrıca, konutlarla ilgili göze çarpmayan olayların geliştiğini dile getiren Yüksel; “C1 ve C2 blokları Adalet Bakanlığı lojmanları. Yani hâkimler ve savcılar kalıyor. Sadece bu mevkideki kişilerin yaşaması gerekir. Ama dikkatlice o bloklardaki hareketlenmeleri incelediğimiz de ve gidip soruşturduğunuzda, normal vatandaşlarında kirada oturduklarını görebilirsiniz. Hatta satışlar bile gerçekleşiyor. Mademki orası lojman, hiçbir vatandaşın orada ne kiralama yapması ne de mülk alması söz konusu olmaması gerekir. Çünkü hakim ve savcıların güvenliği açısından bu gerekir. Ama o bloklarda normal vatandaşlarda kalıyor. Çok enteresan. El altından satım işlemleri var.” iddiasında bulundu.

‘HEPSİ AK PARTİ YANDAŞLARI’

Sözlerinin devamında kendinden emin bir tavırla konuşan Yüksel; “Site yönetiminde AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ve AK Partili Yetkin Çavdar’ın yandaş ve akrabaları çalışıyor. Yönetimdeki bu insanlar, mülk sahiplerine veya kiracılar çok saygısızca davranıyorlar. Yönetim Müdürü Murat Yılmaz başkasının maşası. Olan bitenlere üst yetkililer hiç bir şey demiyor. Boğaziçi Yönetim A.Ş.’nin yetki alanı olan KİPTAŞ konutlarındaki bu kişiler, siyasetçilere olan yakınlığı nedeniyle korunuyorlar. Burada çalışan tüm personel ise AK Parti ve siyasiler tarafından buraya yerleştirildi. Bağlantılarını tek tek isim vererek açıklarım!” dedi.

UÇKAÇ: ‘HAKSIZLIK İSTEMİYORUZ’

Yönetimin uygulamalarından rahatsız olan bir diğer KİPTAŞ sakini Ali Uçkaç da, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Sıkıntıların çözüme kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Uçkaç, hak ettikleri bir şekilde yaşam istediklerini ifade etti.