Silivri Kızılay’ın pilot bölgesi olacak

Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Kızılay Gençlik Kolları bir araya gelerek Silivri’de düzenlenecek Temel Afet Bilinci Eğitimini masaya yatırdı. Toplantıda, Kızılay Silivri’yi afet eğitimi ve planlaması konusunda pilot bölge ilan etti.

Silivri Kızılay’ın pilot bölgesi olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyeleri, önceki gün Kızılay Gençlik Kolları’nın Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Sercan Gider ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile düzenledikleri proje koordinasyon toplantısında bir araya gelen Silivri Kent Konseyi üyesi gençler, karşılıklı fikir alışverişinde ve proje paylaşımında bulundu.

Toplantıda ilk olarak Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, Silivri Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirmeyi planladığı “Temel Afet Bilinci Eğitimi” isimli projesi masaya yatırıldı. Projenin detaylarını Kızılay üyeleriyle paylaşan Silivrili gençler, özellikle eğitim konusunda destek istedi. Kızılay gençleri tarafından büyük beğeni toplayan proje kapsamında, Silivri genelinde; afet psikolojisi, ilk yardım eğitimi, afet esnasında yapılması gerekenler, afet sonrası iş ve görev paylaşımı, liderlik gibi konuların işleneceği eğitimler verilecek. Ayrıca tüm eğitimlerin sonunda Silivri’nin afet planının hazırlanacağı paylaşılırken, Kızılay da projeye tam destek sözü verdi. Öte yandan Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Sercan Gider de, Kızılay’ın İstanbul’un dört noktasında afet koordinasyonu konusunda pilot çalışmalar yürüteceğini, bu noktalardan birinin de Silivri olacağını ifade ederek, Silivri’ye önem verdiklerini ve gereken her türlü desteği Kızılay olarak vereceklerini belirtti.

 

IŞIKLAR VE BARAN’A HEDİYE GÖNDERDİLER

Neşeli bir ortamda geçen toplantıda, Kızılay ile Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi işbirliği ile hayata geçirilecek birçok konu görüşülürken, iki kurum arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetli biçimde sürdürülmesi konusunda karara varıldı.

Toplantı bitiminde, iki kurumun temsilcileri toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirirken, Silivri Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Kızılay üyelerine, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan da selam getirdiklerini ileterek, Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi hakkında bilgilendirici dokümanlar ile meşhur Silivri Yoğurdu hediye etti.

Kızılay Gençlik Kolları üyeleri de, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran’a sunulmak üzere, Kızılay’ın yelek ve yağmurluklarından oluşan hediyelerini, Silivrili gençlere sundu.