Silivri Lisesi Hayat Buldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın betonlaşmış okul bahçelerini yeşillendirerek spor alanları oluşturduğu Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında düzenlenen Silivri Lisesi bahçesinin açılışı gerçekleşti.

Silivri Lisesi Hayat Buldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yatırım programına alarak hayata geçirdiği Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında düzenlenen Silivri Lisesi bahçesi modern bir görünüme kavuştu. Yeşillendirilerek, spor alanlarıyla kullanımının aktif hale getirildiği bahçenin açılışı ilçe protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

GÜRSOY; “SİLİVRİ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışta konuşma yapan Silivri Lisesi Müdürü Levent Gürsoy; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan protokolle, okulumuzun bahçesi Silivri Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Silivri Belediyesi’ne şahsım, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAYAPINAR; “OKULLARIMIZ ÖĞRENİM MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞECEK”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu proje ile okullarımızın bahçesi ve diğer mekânları kültürel ve sportif faaliyetlere açık genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin hayat boyu öğrenim merkezi gibi kullanacağı ve sahipleneceği ortak yaşam alanlarına dönüşmesi amacı güdülmüştür. Bu proje ile okulların sadece öğrenciler için değil yetişkinler içinde hayat boyu öğrenme merkezine dönüştürülmesi düşünülmüştür. Okullarımızın güvenli alanlar haline gelmesi velilerimizin için de öğrencilerimiz için de çok önemlidir.  Okullarımızı daha verimli ve etkili bir şekilde kullanarak, toplumla bütünleşen öğrenim merkezlerine dönüştürmek zorundayız. Bu etkinlikleri sunan belediye başkanımıza ve değerli ekibine teşekkür ediyorum.”

 

IŞIKLAR; “YAŞAM ALANLARIMIZI VERİMLİ KULLANALIM”

Öğrencilerin okulla geçirdiği zamanlarını daha verimli kullanmaları gerektiğini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu yapılan törenle bu tesisleri asıl sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim ettikten sonra da bakımını, buranın güzelliğini sürdürülebilir olmasını sağlamak içinde elimizden geleni yapacağız. Bölgemizde yüz adet okul ve yaklaşık 30 bin de öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin okulda geçirdiği zamanlar ne kadar olumlu, sevecen ve sıcak olursa; eğitimin kalitesi, yaşam kalitesi, onların birbirleriyle olan diyalogları da o kadar kaliteli olur. Bu projeyi başından beri destekleyen, sahiplenen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

KESER; “SİZLERE EN İYİ HİZMETİN VERİLMESİ İÇİN BU PROJE ÜRETİLDİ”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise konuşmasında şunları söyledi; “Silivri’mizin sembolü haline gelmiş olan Silivri Lisesi’nde Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında yapılan hizmetleri sizlere sunmak için buradayız. Bir iş yapılırken belli bir duruma gelmek kolay olmuyor. Sizlere en iyi hizmetin verilmesi için çalışıldı, velilerin ve öğrencilerimizin boş zamanlarında kullanabileceği merkezi olabilecek yerlerde, kolaylıkla buluşabilecekleri ortamların hazırlanması için bu proje üretildi. Belediye Başkanımıza ve ekibine katkıları için teşekkür ediyoruz.”  

 

IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Kaymakam Keser, Başkan Işıklar’a Silivri Lisesi Okul Aile Birliği tarafından hazırlatılan teşekkür plaketini takdim ederek okula yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

 

SİLİVRİ LİSESİ’NDE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi Fatih Mahallesi Semt Parkı düzenleme işi kapsamında Silivri Lisesi bahçesinde 3250 metrekare sert zemin uygulaması yapıldı. Mini Futbol Sahası, Basketbol Sahası ve Voleybol Sahası’nın yapıldığı bahçede, iki adet Satranç Oyun alanı oluşturuldu. Çocuk Oyun alanının da yer aldığı bahçe düzenlemesinde, fitness alanı ve bir adet kamelya yer aldı. Yeşil alan sulama tesisat çalışması ve tüm elektrik tesisat çalışmasının da Silivri Belediyesi tarafından yapıldığı düzenlemeler kapsamında bahçe, yüksek aydınlatma direkleri ile aydınlatıldı.