Silivri Protokolünden Stari Grad'a Ziyaret

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe protokol üyelerinin yer aldığı bir heyetle 2010 yılında kardeş şehir olduğu Saraybosna Stari Grad Belediyesi'ni ziyaret etti.

Silivri Protokolünden Stari Grad'a Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe protokol üyelerinin yer aldığı bir heyetle 2010 yılında kardeş şehir olduğu Saraybosna Stari Grad Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Kaymakamı Salih Keser, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup heyetle Bosna Hersek Cumhuriyeti Saraybosna Stari Grad Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Her iki şehir arasında karşılıklı atılan ortak adımlarla Silivri Belediyesi ve Stari Grad Belediyesi 2010 yılında kardeş belediye olmuş, Başkan Özcan Işıklar ile Başkan İbrahim Hacıbayriç protokolü karşılıklı imza altına almıştı.

Her ülke arasında kurulan dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve kültürel değerleri tanımak amacıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında Stari Grad Belediyesi Meclis Salonu’nda Anı Tutanağı tüm katılımcılar tarafından imza altına alındı. Karşılıklı iyi dileklerin ifade edildiği ziyarette asırlar öncesine dayanan dostluğun ve iki dost ülke ilişkilerinin perçinlenmesi konusunda temenniler dile getirildi. Silivri heyeti, ziyaretleri boyunca bölgeyi dolaşarak ülkenin tarihi yerlerini ve belediyecilik uygulamalarını yerinde gözlemledi.