Silivri SİAD'a yeni katılımlar

Silivri'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri dün akşam Mega Saray'da bir araya geldi. Programa çok sayıda katılım sağlanırken, dernek yönetimi yeni üyelere belgelerini takdim etti.

Silivri SİAD'a yeni katılımlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gece de konuşan Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, “Büyük bir aile olduğumuzu, bu akşamki fotoğraf da gösteriyor. İlçe SİAD’ı olmamıza rağmen nasıl parmakla gösterildiğimizi, üyelerimiz için ne kadar önemli çalışmalara imza attığımızı, başkalarından duymaktan da gurur duyduğumu ifade etmekten mutluluk duyuyorum.

Büyük bir aileyiz; çünkü mayamızda sevgi, saygı ve tevazu var. Birbirimize fayda sağlama düşünce ve erdemi var. İşte bu sebeple de bundan yaklaşık 4-5 ay evvel, Türkiye İhracatçılar Meclisinin bir salonunda Arif Yavuz hocamı dinlediğimde; 2020 yılının ilk konuklarından biri hocam olmalı ki, arkadaşlarım alacakları bilgi ve önerileri alabilsin diye düşündüm. Birazdan izleyeceksiniz; ekonomiye her yönden ve zamandan bakan bir geniş açıyla, çok geniş perspektifli bir sunum izleyeceğiz.

‘SİZ İKTİSATÇI MISINIZ?’

Burada çok kısa bir fıkra anlatmak isterim. İki gezgin, balon ile seyahat ederken aniden bir fırtına, yağmur derken bulundukları yeri kaybederler. Bir yandan da balon irtifa kaybetmektedir. Aşağıda yürüyen bir adam fark ederler. Balondakilerden biri adama; “Pardon acaba nerede olduğumuzu söyleyebilir misiniz?” der. Adam; “Balondasınız” der. Balondaki adam soruyu yanlış sorduğunu düşünerek bu sefer: “Siz neredesiniz acaba?” der. Adam: “Yerde” der. Bu sefer balondaki diğer adam sorar: “Siz iktisatçı mısınız?” Adam: “Evet ama nasıl tahmin ettiniz?” diye sorar. Balondaki adam: “Her söylediğiniz doğru ama hiçbiri bizim işimize yaramadı” der.

İktisatçı olmak böyle bir şey; geçmiştekileri bildiğini söylemek, gelecektekileri de ancak olduğu zaman bilmek. Ama burada ben Arif Yavuz hocamı apayrı bir yere koymak istiyorum. Şimdiye kadar izlediğim iktisat ve ekonomistlerden farklı, olasılıkları tek tek ortaya koyan bir tarzı var.

‘VARLIKLARIYLA BİZE GÜÇ VERDİLER’

Evet, büyük bir aileyiz derken, sayıca çokuz demek istemedim elbette. İlk 500 büyük sanayici içinde üyelerimiz, ikinci 500 içinde üyelerimizin olduğunu, PAGEV'in Başkanı Yavuz Eroğlu'nun, MAKSDER'in Başkanı Ali Osman Mertöz'ün olduğunu, Armatürk Derneği’nin Başkanı Gökhan Turhan'ın, EVSİD Başkanı Burak Önder'i olduğunu, TETSİAD Başkanı Hasan Bayram'ın, eski İDMİBB Başkanı Rıdvan Mertöz'ün olduğunu ve İSO'da, İTO'da ve de birliklerde birçok üyemiz olduğunu söylemek abes kaçmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca yine bu akşam onur kurulu üyelerimiz Kemal Aydınlıyurt, Nuri Egeli ve Yusuf Sarıbekir de burada bizlerle, duayenlerimiz olarak yanımızda. Onların da varlıklarıyla bize nasıl bir güç verdiklerini ifade etmeden geçmek istemiyorum.

‘BİRLİKTE GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR’

Bu gurur verici tablonun arkasından bizleri bugün yalnız bırakmayan bir değerli konuğumuz daha var. Bizlere söz verdiği için bugün üniversitesinde olacak bir önemli programını iptal eden sevgili hocamız var. Çok büyük bir stres yaşadım hocamız katılamayacak diye ama birazdan bizlerle olacak. TED söyleşilerinden birinde kendisini izlediğimde onsuz da bu toplantımızın olamayacağını düşündüm ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte böyle bir toplantıda hep birlikte olalım istedik.

Arif hocamızın diyagramlarına, verilerine, paritelerine boğulduktan sonra Oytun hocamın da güzel akademik çalışmalarının içinde dalacağız. Harika anlatımıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağız.

Üçüncü bölümde de yeni üyelerimize üyelik belgelerini vereceğiz. Onlara şimdiden hoş geldiniz diyorum. Birlikte gidecek çok yolumuz var, ülkemiz için, geleceğimiz için sanayicilerimize iş adamlarımıza çok görev düşüyor.Tüm dostlarımıza sevgilerimi iletiyorum.”

ÜYELERE EKONOMİ VE SAĞLIK SUNUMU

Dernek Başkan’ı Hakan Kocabaş’ın konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Yavuz, “Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Değerlendirilmesi – Türkiye Ekonomisinin ve Piyasasının Geleceği ile ilgili Öngörüler" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sanayici ve iş adamlarına ülke ve dünya ekonomisiyle ilgili gelecek değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Yavuz, temkinli olunması gerektiğini söyledi. 

Yavuz’un ardından Doç. Dr. Oytun Erbaş ise “Sağlıklı Yaşam Sırları: Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu konuşmasını esprilerle yaptı. Konuşmaların ardından programda, derneğe yeni katılan üyelere belgeleri teslim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.