Silivri’de Turizm Haftası Kutlandı

Her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Silivri’de Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen programla kutlandı.

Silivri’de Turizm Haftası Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri’de Turizm Haftası Kutlama Programı, Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama programına; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici ve Zafer Ercan, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar, CHP Silivri eski İlçe Başkanı Selami Değirmenci, parti temsilcileri ve birçok eğitimci katıldı. Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mualla Varlıoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir konuşma gerçekleştirdi. Turizmin gelişmesinde bilgi ve eğitimin önemine vurgu yapan Işıklar, Silivri Belediyesi tarafından bastırılan üç ayrı tarih kitabının ilerleyen günlerde gerçekleşecek tanıtım toplantısının ardından, her eve girecek şekilde tüm Silivrililere dağıtılacağını belirtti. Silivri’nin 7000 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Başkan Işıklar, Silivri Kent Rehberi isimli ayrı bir kitapta da ilçenin tarihi eserlerinin tanıtılacağını söyledi. Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu’nu da hazırlanan program için tebrik eden Işıklar, kendisine ‘Osmanlı Belgelerinde Silivri’, ‘Mili Mücadeleden Cumhuriyete Silivri’ ve Profesör Doktor Tayfun Akkaya’nın ‘Silivri’ konulu doktora tezinden hediye etti.

 

KÜLTÜREL MİRAS YANSITILDI

Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde İstanbul ve Silivri’nin tarihi ve kültürel mirasını anlatan şiir ve sunumlar paylaşıldı. Gerçekleşen program, okul öğrencileri tarafından hazırlanan kokteyl ile sona erdi.