Silivri'de 19 Mayıs Gergin Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Silivri'de bu yıl yapılan kutlama töreninde gerginlik yaşandı.

Silivri'de 19 Mayıs Gergin Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'den alternatif kutlama

CHP Silivri İlçe Örgütü, sabah erkenden Atatürk Anıtı'na giderek karanfil bıraktı.Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve kalabalık bir partili topluluğu ile birlikte sabah erkenden Atatürk Anıtı'na gitti.

Anıtın önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı söyleyen CHP'liler daha sonra ellerindeki karanfilleri Atatürk'ün manevi huzuruna bıraktı.

Karanfiller çöpe atıldı

CHP üyelerinin Atatürk’ün manevi huzuruna bırakılan Karanfiller,alanı yapılacak olan resmi tören için temizleyen temizlik işçileri tarafından toplanarak çöp arabasına atıldı.Durumu gören CHP’li kadınlar ,duruma tepki göstererek çöp arabasına atılan karanfilleri alarak tekrar bırakılan yere serdiler.

Resmi Tören’de gerginlik yaşandı

Silivri Kaymakamı Salih Keser'in katılmadığı törende AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Garnizon Komutanı J. Kd. Bnb. Osman Kılıç, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve bazı daire müdürleri hazır bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, kutlamaların şeklini değiştiren genelgesinin Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından benzer mahiyette Başbakanlık genelgesi ile törenlerin kapsamının daraltılması, tüm yurtta olduğu gibi Silivri'de de sıkıntıya sebep oldu.

Önceki yıllarda olduğu gibi tören alanına getirilen Garnizon Komutanlığı ve Gaziler Derneği çelenkleri, protokol görevlilerinin uyarısı üzerine alandan uzaklaştırıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kutlama programı gereğince Atatürk Anıtı'na çelenk koymasına izin verilmemesi üzerine protokolün önünde yer alan bölümde durmayı reddetti. Işıklar'ın bu tavrına tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, İlçe Spor Müdürü Fikret Özdemir ve bazı öğrencilerle birlikte protokol noktasında durdu.

Tören alanında bulunan tek çelenk olan İlçe Spor Müdürlüğü çelengi, AK Parti Milletvekili Dalyan ve İlçe Spor Müdürü Özdemir tarafından anıta sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gazetecilerin soruları üzerine yaşanan kriz hakkında bir açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Böyle anlamlı bir günde Atatük'ün manevi huzuruna çelenk sunamayacaksam o noktada durmanın ne anlamı var? Ben de protokolün diğer mensupları ile birlikte bir adım geride durarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na katıldım" dedi.

Kutlamalara daha sonra resmi programda belirtildiği gibi Silivri Endüstri Meslek Lisesi'nde devam edildi.