Silivri'de ahilik haftası kutlandı

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO), Silivri Atatürk Meydanında bugün, Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle Ahilik töreni düzenledi. Törende, Silivri'ye kazandırılan 100 girişimciden, işyeri açmayı başaran ilk 7'sine plaket verildi

Silivri'de ahilik haftası kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu ve Osmanlı döneminin esnaf teşkilatı olan Ahilik, bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında Ahilik Kültürü Haftası, olarak kutlanıyor. 17 Eylül’de Ahilik Bayramını İstanbul’da kutlayan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO), 18 Eylül’de de Silivri Atatürk Meydanında, Ahilik töreni düzenledi. Törende, Silivri’ye kazandırılan 100 girişimciden, işyeri açmayı başaran ilk 7’sine plaket verildi .


Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, siyasi partilerin ilçe başkanları, esnaf kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu’nun, 13’üncü yüzyıldan bugüne gelen Ahilik kültürü konusundaki konuşmasının ardından, “esnaf oğlu” olduğunu her fırsatta belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da kısa bir konuşma yaptı. Silivri Kaymakamı Salih Keser’in yaptığı kısa konuşmanın ardından plaket törenine geçildi.


Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın (SİBESO), İşletmeler Üstü Eğitim Merkezinde açmış olduğu “Uygulamalı Girişimcilik Kursunda” eğitilerek Silivri’ye kazandırılan 100 girişimciden, “kendi” işyerini açan ve yanında eleman çalıştırmaya başlayan ilk 7’sine plaket verildi. Plaketle ödüllendirilen, 5’i kadın ve 2’si erkek girişimciler, hem eğitim ve hem de cesaret veren, KOSGEB, İŞKUR, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Silivri Belediyesi’ne teşekkür ederken, ev hanımları başta olmak üzere hayalleri olan herkesi, girişimcilik ve meslek edindirme kurslarına davet ettiler.

Tören sonunda Silivri Belediye Başkanlığınca törene katılanlara Ahilik pilavı ikram edildi.