Silivri'de Cemevi Temeli Törenle Atıldı

Silivri Belediyesi'nin arsa tahsisi yaptığı ve hayırsever işadamlarının desteklediği Silivri Cemevi 'nin temeli yapılan törenle atıldı.

Silivri'de Cemevi Temeli Törenle Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temel atma töreninde Milletvekili Sabahat Akkiraz, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in yanı sıra ilçe siyasi parti yönetici ve temsilcileri, STK yöneticileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Bir buçuk yılda bitirilmesi planlanan Silivri Cemevi, 4 bin 177 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bina içerisinde kesimhane, ibadet alanı, abdesthane, morg, gasilhane, semah alanı, kafeterya, misafirhane yer alacak.

Temel atma töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar “İnsanlığın temel değerlerini yüzlerce yıldır yaşayan ve yaşatan bir kültürün evrensel öğretilerini çağdaş, demokratik, ilerici kimlikle bezeyen Alevi-Bektaşi topluluğunun Silivri’mizde yaşayan kesiminin en büyük eksiğiydi Cemevi. Allah ve insan sevgisinin, hoşgörü ile taçlandığı toplumlar barış ve kardeşlik duyguları ile sarılır birbirine. Biz Silivrililer bunu başarmış olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğim başta Ortadoğu olmak üzere hoşgörü ve kardeşlik duygularımızın tüm dünyaya yayılmasıdır. Silivri Cemevi Silivri halkına ve dünya halklarının kardeşliğine katı verecektir.”dedi.

"Dilerim ve umarım ki Türkiye'nin sorunları demokratik bir şekilde çözülür. Ama hiç unutmamak lazım ki Türkiye'deki sorunları çözmenin tek yolu 12 Eylül'de generallerin kurmuş olduğu anayasadan kurtulmaktan geçer" diyen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Hiç kimse Alevilerin teorisini, inancını sorgulamasın ve Alevilerin önüne koymasın, Aleviler inancını da biliyorlar, teoricisini de biliyorlar, dedesini de biliyorlar, pirini, mürşidini ve cemini de biliyorlar. Ama bunu bilmeyenler kendilerince bize yeniden bir Alevilik inşa ediyorlar. Alevilik, Hazreti Ali'yi sevmekse, ben hepinizden daha çok Aleviyim diyor birileri. Önümüzdeki dönem önemli bir dönem, Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili Sayın Başbakan'ın aylardır kamuya sunduğu bilgiler var. Dilerim ve umarım ki Türkiye'nin sorunları demokratik bir şekilde çözülür. Ama hiç unutmamak lazım ki Türkiye'deki sorunları çözmenin tek yolu 12 Eylül'de generallerin kurmuş olduğu anayasadan kurtulmaktan geçer. Bu anayasayı değiştirmediğiniz sürece yama asfaltlarla bu yolları doğrultamazsınız. Bütün sorun anayasadır. Orada o faşist anayasa dururken Türkiye'deki sorunların çözüleceğine inanmıyorum. Herkes bilsin ki Aleviler vardır, Alevilik haktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gülbeng (dua) eşliğinde gerçekleştirildi. Semah gösterileri ve Pınar Aydınlar’ın vermiş olduğu konserin ardından davetlilere lokma ikram edildi.