Silivri'de Mezuniyet coşkusu

Silivrili öğrenciler hep bir arada kep atmanın sevincini yaşadı.

Silivri'de Mezuniyet coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yıl Sonu Etkinlikleri ve Mezuniyet Kep Atma Töreni" büyük bir coşku içinde yapıldı. 

Silivri sahili festival alanı erken saatlerden itibaren ortaöğrenim (lise) okullarının mezunları, aileleri, idareci ve öğretmenleri tarafından dolduruldu. 

Törenin başlamasına yakın Silivri Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Belediye Meclis Üyeleri Rafet Keskin ve Süheyl Kırkıcı, CHP'li yöneticiler, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İlk olarak sahneye gelen Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Büşra Kişin, mezun olan bütün öğrenciler adına yaptığı konuşmada; kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar da mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Öğrencilerin yoğun alkış ve tezahüratları arasında kürsüye gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, "Biz çocukken devletimiz için yaşardık. Bizlere öğle öğretilirdi. Ama ben diyorum ki devlet insanı için yaşasın, biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Silivri için çalışıyoruz. Belediyemizin tek amacı sizlere daha iyi hizmet verebilmektir. Biz bu yıl ilk defa böyle bir yılsonu ve mezuniyet şenliği düzenledik. Gelecek sene bu organizasyonu daha kapsamlı yapacağız. Bu şenlikleri geleneksel hale getireceğiz. Sahile stantları kurduk. Deniz manzarasını kapatıyoruz diye eleştirildik. Soruyorum sizlere bu sahil bu güzel, pırıl pırıl gençlerimiz için kapatılmaz da ne için kapatılır. Ben bütün mezun olan gençlerimizin geleceklerinin aydınlık ve başarı dolu olmasını diliyorum." dedi.

Silivri Kaymakamı Salih Keser'in konuşmasının ardından Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan mezuniyet kütüğüne plaketler çakıldı.

Daha sonra alanda bulunan öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.