Silivri'de Okumak Güzeldir

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar her eğitim öğretim döneminde olduğu gibi bu yılda da öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi, öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve velilerin de üzerindeki yükü hafifletmek adına birçok çalışma gerçekleştirdi.

Silivri'de Okumak Güzeldir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe genelinde eğitime yönelik ciddi yatırımlar yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim kurumlarının fiziki ihtiyaçlarının yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışmalar da hayata geçiriyor.

 

SİLİVRİ’DE OKULA BAŞLAMAK AYRICALIKTIR

Silivri’de ilkokul birinci sınıf öğrencileri Silivri Belediyesi tarafından verilen eğitim setleriyle okula başlıyor. Her öğrencinin A’dan Z’ye sahip olmak istediği okul seti hayalini gerçeğe dönüştüren Işıklar üç yıldır; çanta, beslenme çantası ve 20 ayrı okul gerecinden oluşan eğitim setini okulun ilk gününde tüm birinci sınıf öğrencilerine hediye ederek velileri büyük bir telaştan kurtarıyor. İlçe genelinde birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere dağıtılan okul setinde; çanta ve beslenme çantası, 40 yapraklı çizgili defter, 40 yapraklı kareli defter, 40 yapraklı güzel yazı defteri, resim defteri, kalem kutusu, kırmızı kalem, 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, 12’li pastel boya, küt uçlu makas, 8’li sulu boya, 3’lü defter kabı, 10’lu el işi kâğıdı, etiket, 4 renk oyun hamuru, sayma seti (abaküs, fasulye, çubuk), boyama kitabı ve iki adet 6’lı kuru boya kalemi olmak üzere 20 ayrı okul gereci bulunuyor.

 

ÖNLÜK VE FORMA DESTEĞİ

Eğitim setinin yanı sıra önlük ve forma konusunda da velilere destek olan Başkan Işıklar, bu yıl durumu olmayan 518 öğrenciye önlük ve okul forması hediye etti. Okul formaları ve önlükleri kimseye deşifre etmeden öğrencilere ulaştıran Başkan Işıklar, 518 aileyi büyük bir yükten kurtardı.

 

EĞİTİMİN HİJYENİK ŞARTLARDA YAPILMASI

İlçede sağlıklı ve kaliteli eğitim verilmesi için tüm okullara dönem başında boya ve temizlik malzemesi veren Başkan Işıklar, iç cephe, dış cephe ve tavan boyası olmak üzere toplamda 20 bin kilogram boyayı tüm eğitim kurumlarına dağıttı. Okullara yıl boyunca yetecek temizlik malzemesini de tedarik eden Başkan Işıklar, çamaşır suyundan, yer çekeceğine, el sabunundan, çöp kovası ve çöp poşetine, temizlik bezinden, faraşına ve kireç çözücüsüne kadar okulların tüm temizlik malzemesi ihtiyacını karşıladı.

 

OKULLAR HAYAT BULDU

İlçe genelindeki okullarda fiziki ve çevre şartlarının düzeltilmesi adına da çalışmalar yapan Başkan Işıklar, öğretmenlerden ve okul aile birliklerinden gelen talepler üzerine okulların ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarından, yol ve bahçe içi düzenlemelerine kadar birçok çalışma gerçekleştirdi. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında betonlaşmış okul bahçelerini yeşillendirerek spor alanları oluşturan Başkan Işıklar, geçtiğimiz yıl iki okulda yaptığı düzenleme çalışmalarını bu yıl da proje kapsamında devam ettirecek. Eğitim kurumlarının güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasına da destek olan Işıklar, birçok okulun girişine güvenlik kabinleri yaptırdı.

 

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ

İlçe genelinde ‘Sağlıklı Nesiller için Hayata Dik Duruyoruz’ isimli sosyal sorumluluk projesi başlatan Işıklar, omurga eğriliğinin erken tanısının kolaylaştırılması ve bu soruna dikkat çekmek amacıyla bütün okullarda “Skolyoz” taraması başlattı. 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan taramalar sonucunda çıkan sonuçlar ebeveynlerle paylaşılarak devamında tedavi yöntemleriyle ilgili görüşmelerde bulunuldu. Skolyoz taramaları bu eğitim öğretim döneminde de devam edecek.

 

RUŞEYMLİ EKMEK OKUL KANTİNLERİNDE

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar obezite ile mücadele ve çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla ilçedeki okul kantinlerinde ruşeymli ekmek satışı başlattı. Belediyeye ait fırınlarda Ruşeymli Ekmek üreterek, okullarda öğrencilerin sağlıklı ekmek tüketmesi için girişimde bulunan ilk yerel yönetici olan Işıklar, Türkiye’de bir ilk olan projeyi hayata geçirdi. Silivrili çocuklar katkı maddesi olmayan, yüksek oranda vitamin ve mineral içeren sağlıklı ekmeklerle besleniyor.

 

BELEDİYE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILIYOR

Silivri Belediyesi tarafından her yıl ilçe genelindeki tüm okullarda Doğa, Ağaç ve Tabiat Sevgisi konulu seminerler verilerek öğrencilere ağaç sevgisi aşılanıyor. Binlerce öğrenciye ağaç dikiminden, ağacın faydalarına kadar birçok temel bilgi aktaran Silivri Belediyesi yetkilileri, seminerlerin ardından öğrencilere çam fidanı hediye ediyor.

 

ÖDÜLLER IŞIKLAR’DAN

Eğitim öğretim yılı boyunca ilçe, il ve ülke genelinde yapılan kültür, sanat ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri de Silivri Belediyesi tarafından temin ediliyor.

 

MEZUNİYET VE YILSONU ŞÖLENİ

Her eğitim öğretim dönemi sonunda ilçedeki tüm eğitim kurumlarının katıldığı Mezuniyet ve Yılsonu Şöleni düzenleyen Işıklar, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sahil kordon boyunda sergileme imkânı sunuyor. El emeği ürünleriyle kordon boyunu hareketlendiren öğrenciler, kendileri için kurulan sahnede de renkli kostümleri ve sahne gösterileriyle sahile renk katıyor.

 

KEP TÖRENİ

Başkan Işıklar Silivri’de öğrenim gören tüm lise öğrencileri için her dönem sonunda Mezuniyet Şöleni düzenliyor. Tüm öğrencilere kep ve cübbe hediye eden Işıklar, düzenlenen toplu mezuniyet töreninde gençlerin aynı anda havaya kep atarak yaşadığı mezuniyet coşkusuna ortak oluyor.