Silivrili çiftçiler müjde

Silivri'ye Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuarı yapılması için protokol imzalandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Silivrili Çiftçilerin bilinci üretim yapmaları için Silivri Ziraat Odası Başkanlığına Laboratuar için Alipaşa'da yer verdi.

Silivrili çiftçiler müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili ve Bölge genelinde ki çiftçiler için Silivri’ye kurulacak olan Toprak Tahlil Laboratuarı’nın yerini Silivri Belediyesi verdi, İnşaatını Silivri Ziraat Odası Başkanlığı yapacak. İşletmesini de Trakya Tahlil ve Analiz Ltd. Şirketi yapacak. Dün Silivri Ziraat Odası Başkanlında bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya Tahlil ve Analiz Şirketi Sahibi Sabah Sabber Jalal ,Şirket Yetkilisi Gözde Eligül ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsü Toprak Tahlil Laboratuarı için hazırlanan protokole imza attılar. Belediye Başkanı Başkanı Özcan Işıklar laboratuar için verdiği yerin tapusunu Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu’ya verdi.   

Gürsu: Laboratuarımız Silivri’mize hayırlı olsun 

Silivri’ye Kazandırılan Toprak Tahlil Laboratuarının protokol imza töreninde konuşan Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu; “Silivri’mize Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuarı yapılması için bu gün burada protokol imzalamak için buradayız. Sağ olsun Belediye Başkanımız biz bu konuda yardımcı oldu ve Laboratuar için Ziraat odamıza bir yer verdi. İnşaat izni ve proje konusunda da her türlü yardımı bizlere yapıyor. Kısmetse önümüzdeki günlerde Laboratuarımızın inşaatına başlayacağız. İnşaatı Ziraat odası olarak biz yapacağız. İçindeki ufak tefek eksikliklerine belediyemizde katkıda bulunacak. İnşaatımız betonarme yada prefabrik olabilir. Yaklaşık 45 gün sonra beyefendide bütün ekipmanını ve teknik aletlerini getirerek hemen çalışmalara başlayabilir. Elemanlar ona ait, Teknik makineler ona ait. İşletmesi ona ait. Bütün masraflar ona ait. Yer bizim bina bizim. Trakya genelinde yapılan tüm tahlillerden Ziraat Odasına % 13 ortaklık payı verilecek. İşletmesini de birlikte yapacağız. böyle güzel bir hizmeti Silivri’de bulunan yaklaşık 10 Bin 700 çiftçimize de ortaklaşa yapılan öz verili bir çalışmayla kazandırmış olacağız. Belediyemizden, İşadamımızdan, Ziraat Odası Meclisinden katkı veren herkesten Allah razı olsun. Laboratuarımız Silivri’mize hayırlı olsun” dedi. 

Işıklar; Rıdvan Babamızın istediği oldu. Çiftçilerimize hayırlı olsun 

Silivri’deki çiftçilerin bilinçli bir şekilde üretim yapması için Silivri Ziraat Odası Başkanlığına Laboratuar için Alipaşa’da yer tahsis eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Bu Silivri’de çok büyük bir eksiklikti. Bizim en büyük eksikliğimiz toprak analizi yapmadan toprağa ektiklerimizle beklide toprağa zarar verdik. Atılan gübrenin, yapılan sürgünüz, ekilen hasadın toprak analizi olmadan yapılan her şey yanlış. Bizde Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifleri, Önder Çiftçi Derneği olarak hep birlikte zaman zaman bir araya geleceğiz ve Ziraat Odasının yaptığı bu toprak tahlil laboratuarının üstüne biz ne yapabiliriz konuşarak iyi bir çalışma yapılmasına destek vereceğiz. 12 tane tarım meteoroloji istasyonu kuracağız Silivri’de. 12 yere koyacağız. Ziraat odasıyla beraber iş birliği içerisinde bu bilgileri köylüye anlık olarak vereceğiz. Bide bunun yanına toprak tahlil analizlerini koyarsak çiftçi oturduğu yerden ne yapacağını görecek. Çok ciddi bir hizmet bu. Bizim de bu çorbada tuzumuz olduğu için bende bu anlamda mutluyum. İlk olarak ben bu projeyi Allah Rahmet eylesin Rıdvan Gümüşoğlu abimle görüşmüştük. Rıdvan abimiz bu projenin gerçekleşmesini çok istemişti. Böylece Onunda istediği oluyor. Ayrıca Rıdvan babamızın isteği projeyi hayata geçirmenin vicdani huzuru içindeyiz. Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.