Silivrililer Bahara Merhaba Dedi

Silivri Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Dans gruplarının gösterisiyle başlayan program, Hüzün, Kobra Murat ve Ümit Yaşar'ın birbirinden güzel konserleriyle devam etti.

Silivrililer Bahara Merhaba Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrililer baharın geldiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez’i bu yıl da coşkulu bir programla kutladı. Silivri Belediyesi’nin bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenlikleri, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Trakya yöresine ait dans gösterisi ile başlayan kutlamalar, Hüzün, Kobra Murat ve Ümit Yaşar konserleriyle devam etti. 

ROMAN DANS EKİBİNE BÜYÜK ALKIŞ

Gecede ilk olarak sahne alan Silivri Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dans ekibi oldu. Renkli kıyafetleriyle ilgi odağı olan dans grubu, gerçekleştirdikleri gösterileri ve gece boyunca bitmek bilmeyen performanslarıyla beğeni topladı. Başkan Işıklar dans eğitmenleri Ersin Çelikkaya’ya çiçek vererek, teşekkürlerini sundu. 

IŞIKLAR; “GELENEKLERİMİZİ BERABER YAŞATACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Aynı heyecanı, hüznü, kederi, sevinci, tasayı bir günde yaşayıp, yarın hepsini unutup yarına bakabilen Roman hemşerilerim. Bu sene 4.’sünü yaptığımız bu kutlamamızda görüyoruz ki, artık mekânlar yetersiz kalıyor. Seneye geniş meydanlarda düzenlemeyi planlıyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle geniş meydanlar, yeni alanlarımız ortaya çıkıyor. Hıdırellez şenlikleri; Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu, onların bu buluşmasının bolluğa, berekete, kalbini, gönlünü baharın getirdiği bolluğa, coşkuya açmayı dönüştüren, yerleşmiş bir geleneğimiz. Bundan 15 gün önce Kutlu Doğum Haftasını kutladık. 15 gün sonra Börek Festivalini, Yoğurt Festivalini, Domates Festivalini, Karpuz Festivalini, Güreşlerimizi hepsini birlikte kutlayacağız. Kutlu doğum haftası da bizim, Hıdırellez de bizim, 19 Mayıs da bizim, Cumhuriyetin bütün değerleri bizim. Bizi biz yapan, bu milletin vazgeçemediği bütün duyguları, geleneği ve göreneği beraber yaşayacağız.  

“BARIŞ VE HUZUR ADASI SİLİVRİ”

Silivri’mizde zenginlik ve refah yaratıp bunları ilçemizin her tarafına yayacağız. Diliyoruz ki Silivri’de; bir barış adası, huzur adası birbirleriyle geçinen, birbirleriyle hemşeri bilincini yüksek tutan, saygıyı kaybetmeden içinde koruyan, yarınlara umutla bakabilen bir Silivri yaratacağız. Silivri’yi geleceğiyle buluşturacağız. Bizi biz yapan değerleri korumak, onları geleceğe taşımak, barış içerisinde, umut içerisinde yaşayarak Silivri’yi aydınlık yarınlara kavuşturmak için çalışıyoruz. Tüm bunları da sizlerin katkısı ve coşkusuyla yapacağız.”  

DOLU DOLU HIDIRELLEZ KUTLAMASI

Silivri Belediyesi 4. Hıdırellez Şenlikleri kapsamında sahne alan Hüzün, Kobra Murat ve Ümit Yaşar, Silivrililere dolu dolu bir gece yaşattı. Seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla coşkuyu doruğa çıkaran sanatçılara, Silivrililerde hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarla eşlik etti. Gece boyunca kimi zaman şarkılara eşlik eden, kimi zamanda halkın içine karışarak oyun oynayan Başkan Işıklar, gece sonunda Hüzün, Kobra Murat ve Ümit Yaşar’a çiçek ve plaket takdim ederek, teşekkür etti.