Silivri'ye 30 girişimci daha

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi'nin işbirliğiyle düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 4. Etabı başladı. 18 Aralık'a kadar sürecek kursun sonunda Silivri'ye 30 girişimci daha kazandırılmış olacak.

Silivri'ye 30 girişimci daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin işbirliğiyle düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun 4. Etabı başladı. 18 Aralık’a kadar sürecek kursun sonunda Silivri’ye 30 girişimci daha kazandırılmış olacak.

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı desteğinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kurslarından Silivri yüzlerce girişimci kazanıyor. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin işbirliğiyle düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun 4. Etabı başladı. 2 Aralık’ta başlayan ve 18 Aralık’a kadar sürecek kursun sonunda Silivri’ye 30 girişimci daha kazandırılmış olacak.

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO), Silivri’ye 100 girişimci kazandırmıştı. İstanbul’un 39 ilçesine örnek olan esnaf odası ve belediye işbirliğinde açılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun 4. Etabı sonunda Silivri’ye 30 girişimci daha kazandırılmış olacak ki, son 2 yılda kurslardan mezun olan girişimci sayısı da 200’e ulaşmış olacak.

KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Kurslarından mezun olan girişimcilerden bir bölümü kendi işyerlerini açıp kendiişlerinin patronu oldular. Projelerini hazırlayıp KOSGEB’e başvuran girişimcilerden birçoğu da desteklerden yararlanmaya başladı. KOSGEB sertifikalarını alan girişimcilere uygun faizli krediler veren birçok banka var.


KOSGEB destekli girişimcilik kurslarından sertifika alan girişimcilerin, önce kendi işyerlerini açmaları gerekiyor. “KOSGEB para verecek işyerimizi açacağız” şeklindeki yanlış algılardan kurtulmak gerekiyor. İşyerini açan girişimcinin KOSGEB’e sayfalar dolusu proje hazırlaması gerekiyor. KOSGEB, girişimcinin projesini uygun bulup onaylarsa 30 bin liraya kadar hibe, yani karşılıksız kredi ve ilk 2 yılı ödemesiz olan 70 bin liraya kadar makine ve donanım kredisi imkânı sağlıyor.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu, ”Üretimde ve Hizmette Kalite için Mesleki Eğitime Devam sloganıyla 2014 yılında önemli projeler üreterek yeni kurslar açacağız. 2006 yılından beri işsiz gençlerimize meslek edindirmek için kurslar açıyoruz. Kaba inşaatı biten 5 katlı binamızın içini de tamamlayıp açtığımızda, çok amaçlı salonumuzda kursların yanı sıra konferans, açık oturum ve paneller düzenleyebileceğiz” diye konuştu.