Silivri'ye Başkent Üniversitesi Müjdesi

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile bir araya gelen Başkan Işıklar, Başkent Üniversitesi'nin Silivri'ye Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurması konusunda görüş birliğine vardı.

Silivri'ye Başkent Üniversitesi Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Ankara’da ziyaret etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü ve Belediye Başkah Yardımcısı Emine Tarin’in de katıldığı ziyarette, Prof. Dr. Haberal’a Silivri’de kurmak istediği Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi’ni anlatan Başkan Işıklar, tarım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Gerçekleşen görüşmede Silivri’ye kurulacak üniversite hakkında görüş birliğine varıldı.

HABERAL: “BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLARAK SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Işıklar’ı ilgiyle dinleyen Prof.Dr. Mehmet Haberal: “Sizin yaptığınız çok doğru bir iş. Tarımla ilgili yaptığınız tüm çalışmalar için bir Türk vatandaşı olarak ben size teşekkür ediyorum” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurulması konusunda ekiplerine talimat veren Haberal, bölgeyi incelemek üzere üniversiteden bir heyeti en kısa sürede Silivri’ye yönlendireceğini söyledi.

Silivriye Başkent Üniversitesi Müjdesi

IŞIKLAR: “İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile Trakya’da kurulacak Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Başkent Üniversitesi’nin bir kampüsü olacak şekilde Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi’nin kuruluş çalışmaları konusunda görüş birliğine vardık. Kurulacak bu merkez sadece Silivri bölgesini değil, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Balkan ile Rumeli bölgesine öncelik edecek kalkınma ve gelişme bölgesi haline getirecek. Teknolojisini ve birikimini bu bölgenin kalkınmasına öncelik edecek şekilde taşıyacak bir girişim fikir birliği oluşturduk. Başkent Üniversitesi’nin dünyaya yansımış başarıları, akademik kadrosu, birikimi, tecrübesi ve imkanlarının Silivri’nin jeopolitik, jeostratejik ve lojistik destekleriyle birleşince büyük bir sinerji çıkacağından hiç şüphemiz yok. Eğitim, bilişim ve ileri teknoloji alanlarıyla, lojistik fırsatlarıyla birçok sektörde istihdam kaynağı olacak Silivri, yakın gelecekte gıda sektöründe dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak, beşinci endüstriyel devrimi hazırlayacak geleceğin İnsani Gelişim Merkezi haline gelecek. Türkiye’nin geleceğine yön verecek bu projenin Silivri’de başlayacak olmasından mutluluk duyuyorum. Buna vesile olan dünyaca tanınmış Organ Nakli Birliği Başkanı Sayın Mehmet Haberal’ın kurduğu Başkent Üniversitesi’nin gösterdiği başarının Silivri’ye ve bölgeye taşınması konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, bu işbirliğinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Silivriye Başkent Üniversitesi Müjdesi