Sivas Katliamı 18. Yılında Anıldı

Sivas Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 yılında yanarak can veren 37 aydın, ölümlerinin 18. yılında yine unutulmadı

Sivas Katliamı 18. Yılında Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas katliamı olarak anılan 2 Temmuz 1993 olayları bir kez daha lanetlendi. Madımak Oteli`nde 37 aydının can vermesi ile sonuçlanan olaylar 18. yılında bir kez daha anıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi üyeleri Uğur Mumcu meydanından başlayarak Atatürk Anıtına kadar yürüyerek Sivas katliamına tepki gösterirken aydınların yakılarak can verdiği Madımak Oteli`nin müze yapılması talebini yineledi.
MÜZE TALEBİ
Madımak Oteli`nin Çocuk Kütüphanesi ve Bilim Merkezi yapılmasını protesto eden grup, ellerinde; “Madımak Oteli müze yapılsın” pankartı ve katledilen 37 aydının fotoğraflarıyla yürüdü. Yürüyüş boyunca AKP aleyhinde sloganlar atılırken, “Sivas`ı unutma unutturma” sloganları Silivri sokaklarını inletti. Grup adına basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu okudu.
HESAP SORULMADI
Köroğlu, “Bundan tam 18 yıl önce Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri gerçekleştirildi. Sivas`ta gerici faşistler güvenlik güçleriyle yeni bir katliama imza attılar. Sivas katliamının arkasında yer alan güçlerden hesap sorulmadı. Bizim mücadelemiz katliamların aydınlatılması olmak üzere Alevilerin hiçbir talebini dikkate almayan, alevi köylerine cami yapılmasını, zorunlu din dersi verilmesini dayatan zihniyete karşı” dedi.
ALEVİLERİN TALEPLERİ
Basın açıklamasının sonunda Alevilerin taleplerini sıralayan Köroğlu, “Madımak Oteli ‘Utanç müzesi` olsun, zorunlu din dersleri kaldırılsın, kamu hizmetlerinde farklı düşünce ve inançlara yönelik ayrımcı uygulamalara son verilsin. Cemevleri ibadethane olarak kabul edilsin. Faili belli binlerce cinayetin arkasındaki güçler açığa çıkarılana kadar, insanca ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke kurana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.