Sodem'den Brüksel'e Çıkartma

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yönetiminde yer aldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyeleri, Open Days 2014 12. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası kapsamında Brüksel'de üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Sodem'den Brüksel'e Çıkartma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yönetiminde yer aldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyeleri, Open Days 2014 12. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası kapsamında Brüksel’de üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

AB bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak isteyen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 6-9 Ekim tarihlerinde Brüksel’de gerçekleşen Open Days Çalıştayı’na katıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve belediye yetkililerinden oluşan bir ekiple katıldığı program kapsamında SODEM Üyeleri, Brüksel’de birçok üst düzey görüşme gerçekleştirdi.

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANIYLA DA BULUŞULDU

SODEM heyeti, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Komiseri Maros Sefcovic, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Siyasi Danışmanı Maria Muniz de Urquiza, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eş başkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile bir araya geldi. SODEM heyeti ayrıca, Avrupa Sosyalist Partisi Kadın Başkanı Zita Gurmai, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, Bölgeler Komitesi Genişleme Strateji Raportörü Franz Schausberger, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü - Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Rhone Alpes Bölgesi Başkan Yardımcısı, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup üyesi ve Türkiye Çalışma Grubu Eski Başkanı Bernard Soulage, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç, Türkiye’nin AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleğası ile toplantı da yaptı. Türk heyeti; CHP Belçika Birliği, Belçika’da yaşayan Türklerin kurduğu çeşitli dernekler ile Çağdaş Dernekler Federasyonu’yla da bir araya geldi.

IŞIKLAR KENTSEL EKONOMİNİN GELİŞİMİ KONUSUNDA SUNUM YAPTI

SODEM üyesi Belediye Başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da yer aldığı Open Days Çalıştayı’nda Başkan Işıklar, gelişmiş bölgesel rekabetçiliğe doğru yenilikçi yöntemler- kentsel ekonominin gelişmesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina belediye çalışmaları ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de küçük işletmelerin desteklenmesinde yerel perspektifler konusunda bir sunum gerçekleştirdi. 6-9 Ekim 2014 tarihleri arasındaki “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği boyunca bir dizi temasta bulunan sosyal demokrat belediye başkanları, konferanslarda kendi tecrübelerini, örnek çalışmalarını ve belediye hizmetlerini paylaşarak, geleceğe dönük çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu.