STK'lar'dan iki ayrı protesto

Eğitim-Sen Silivri Şubesi üyeleri 4+4+4 eğitim sistemini ,Alevi Kültür Derneği üyeleri Sivas Katliamı Davasının zaman aşımından düşürülmesini ,Uğur Mumcu Meydanında protesto etti.

STK'lar'dan iki ayrı protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan protestolara Silivri Belediye Başkan Özcan Işıklar,CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin,CHP’li meclis üyeleri,Silivri Alevi ve Kültür Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim-Sen’in basın açılamasını Silivri Şube Başkanı Caner Erdoğan okudu. Erdoğan açıklamasında “Başbakan’ın “Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz” söylemlerinden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitimin kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılması girişimleri, bütün itirazlarımıza rağmen sürmektedir. AKP hükümeti, zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesiyle, temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirerek, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir.

12 yıl kademeli zorunlu eğitim tartışmaları, milyonlarca öğrenci başta olmak üzere, tüm ülke nüfusunu yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak bizlerin çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmak, yaşananları ve gelecekte yaşanacakları kabul etmek mümkün değildir.

Kanun teklifi, Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülürken yaşanan kavga ve iktidar partisinin zorbaca tavırları, Hükümetin düzenlemeyi yasalaştırmak için ne kadar kararlı olduğunu göstermektedir. Ancak meydan boş değildir. Bu düzenlemenin doğrudan muhatabı olan eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler olarak eğitimin piyasalaştırılması ve dinselleştirilmesi uygulamalarına karşı kitlesel duruşumuzu göstermeye kararlıyız.

Önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na gelmesi gereken düzenlemelere baktığımızda neden bu kadar kaygılı ve öfkeli olduğumuzun kamuoyu tarafından anlaşılmasının kolaylaşacağını düşünüyoruz.

Eğitim sisteminin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarından çok, tamamen siyasal ve ideolojik amaçlarla hazırlanan kanun teklifi ile eğitimde çok başlılığın önü açılarak, eğitim sistemi sonu görünmeyen derin bir karanlığın içine doğru itilmek istenmektedir.

Başbakan Meclis’teki grup toplantısında tüm Türkiye’ye meydan okumuş ve “hangi dilden anlıyorlarsa, o dilden konuşacağız” diyerek, 4+4+4 düzenlemesine itirazı olanlara resmen meydan okumuştur. Biz de buradan kendisine meydan okuyoruz. Bugün sevk alarak uyarımızı yapıyoruz. Eğer itirazlarımız dikkate alınmaz ve geri adım atılmazsa asıl o zaman, kimin hangi dilden anladığını hep birlikte göreceğiz.

Eğitim ve bilim emekçileri olarak, toplumun büyük bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocuklarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle aynı taraftayız ve benzer kaygıları taşıyoruz. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın Başbakanın “dindar nesil” sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.

Buradan hükümeti son kez uyarıyoruz;

Hangi siyasal ve ideolojik amaçlarla gündeme getirildiği açıkça belli olan düzenleme geri çekilmelidir. Bu konuda eğer gerçekten bir düzenleme yapılmak isteniyorsa bilimsel veriler ışığında, eğitim sisteminin ve toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.

Eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği üzerinden ucuz hesaplar yapanlar, asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak tüm Türkiye’yi eylem alanına çevireceğimizin bilinmesini istiyoruz”dedi.

 

Silivri Alevi Kültür Derneği, Sivas Katliamı Davasının zaman aşımından düşürülmesini protesto etti.

Basın açıklamasını Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Alevi Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu okudu. Köroğlu“2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otelinde yakılarak öldürülen ve mahkemelerce bir türlü failleri bulunmayan 35 canımızın katillerinin yargılandığı dava 13 Mart 2012 Salı günü saat 09.00’da 11. Ağır Ceza Ankara Ankara Adliyesinde zaman aşımı kararı verildi.1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamı davası böylece kapandı. 19 yıldır kırmızı bültenle aranan 5 firari sanık ceza almaktan kurtulmuş oldu. Sivas Olayı ülke ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek. Bu katliam insanların vicdanında hiç silinmeyecek. Bu karar yaranın üzerine dökülen tuzdur. Ölenlerin yakınlarının acısı her gün bir yenisi daha eklenerek skandallarla daha da arttı.Kırmızı bültenle aranıp da yakalanamayan bu sanıklara verilen cezaların insanlık suçu olmasından çıkarılarak zaman aşımına uğratılmasını şiddetle kınıyoruz.Bu bir insanlık ayıbıdır. Biz Aleviler bu ülkede acı ve tatlı günlerimizi paylaşarak kardeşçe yaşamak istiyoruz.”

Işıklar”Sonuna kadar Destekliyorum”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da yapılan protestoları kameralarımıza şöyle değerlendirdi.”Sivas Katliamının insanlık suçu sayılmayarak davanın düşmesi,Türkiye’de Hukuk adına utanç verici bir durum.Bu 35 canın orada hangi amaçla yakıldığını ve nasıl can verdiğini bu toplum unutmayacaktır.Hafızalarımızda çok acı bir anı olarak kalacaktır.Burada yapılan etkinliği sonuna kadar destekliyorum”dedi.

 Yapılan Protestolar alkış ve sloganlarla sona erdi.Gruplar olaysız dağıldı