Sürekçi 'Elimizde kurbanlık kalmadı'

Silivri'nin Küçük Sinekli mahallesinde 35 yıldır kasaplık yapan Arif Sürekçi, kurbanlık fiyatlarının geçen yıl ki fiyatlarla aynı olduğunu söyleyerek vatandaşların tercihlerini merada otlayan hayvanlardan yana kullanmalarını istedi.

Sürekçi 'Elimizde kurbanlık kalmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinekli Kasabı işletmecileri Arif ve Gökhan Sürekçi kardeşler, doğal yöntemler ile yetiştirmiş oldukları kurbanlık hayvanlarıyla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Bayram günü 10 kişi ile hizmet vereceklerini belirten Arif Sürekçi, bir dananın kesim ve parçalama süresi de en fazla 25 dakika ile sınırlı. Misafirlerini mağdur etmemek adına elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda gelen misafirlerin çocuklarının da çiftlikte keyifli zaman geçirebileceğini belirtti.

Arif Sürekçi, “Bu seneki kurban piyasası iyi, hedefimizi yakaladık, elimizde hayvan kalmadı. Fiyatlar 10 bin liradan 14 bin liraya kadar kesim, paketleme dahil olarak değişkenlik gösteriyor. Kurban Bayramı sabahında, müşterilerimiz bayram namazından sonra çiftliğimize geliyor, güzel bir köy kahvaltısı yapıyorlar, sırası gelenin kurbanını kesip, parçalayıp paketliyor ve teslim ediyoruz” dedi.

Bizde ki kurbanlık fiyatları geçen seneki fiyatlarla aynı, maliyetler artsa da bizde değişmedi fiyatlar. Kendimiz yetiştirdiğimiz için fiyatlarda pek değişiklik olmadı. Dışarıdan asla hayvan sokmuyoruz çiftliğimize, yakın çevremizden aldığımız hayvanlar, İlçe Tarım tarafından gerekli bütün raporları alınmış, kontrolleri yapılmış hayvanlar. İlçe Tarım’ın vermiş olduğu bir program var. Küpe numarasından girildiğinde o hayvanın tüm geçmişi ortaya çıkıyor. Nerden geldiği, hangi aşıların yapıldığı ve birçok işlemi görebiliyorlar. Kurban alacakların bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Bir de vatandaşlarımız mera yayılmış hayvan almaya dikkat etsinler.

Sinekli Kasabı’na ulaşabileceğiniz telefon numaraları: 0535 611 51 10-0532 505 59 31