Tarımsal çalışmalar devam ediyor

Silivri Belediyesi tarafından bölge çiftçisine örnek olmak ve yol göstermek amacıyla Gümüşyaka'da başlatılan tarımsal çalışmalar kapsamında ekilen bir dönüm melisanın hasatı yapıldı.

Tarımsal çalışmalar devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından başlatılan, tarıma dayalı ekonomiyi geliştirme ve bölge çiftçisine örnek oluşturma amacını taşıyan Silivri Belediyesi İyi Tarım Uygulaması kapsamında ekilen melisaların (oğul otu) hasat çalışması başladı.  Gümüşyaka’da 200 dönümlük arazi üzerinde bir dönüm ekilen melisalar, bölgedeki tarım işçileri tarafından toplandı. Hasatı yapılan melisalar kurutulduktan sonra, Silivri Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu Arifoğlu Baharatları tarafından uçucu melisa yağı ve melisa çayı elde edilmek üzere işlenecek.

 

IŞIKLAR; “ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLUYOR”

Tarımsal çalışmaların bölge çiftçisine örnek olmaya başladığının altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Gümüşyaka’da başlattığımız örnek tarım uygulamaları, bölgemizdeki çiftçimizde ve girişimcilerde büyük bir heyecan yarattı. En son Kurfallı Köyü’nde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen bir grup girişimciyle örnek çalışmalarımızı inceledik. İlçemizde tarıma dayalı ekonomiyi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda örnek teşkil eden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

SIRADA KEKİK VE FESLEĞEN VAR

Bölgede ekilen diğer bitki çeşitlerinin de hasat zamanlarının yaklaştığı Silivri Belediyesi İyi Tarım Uygulaması kapsamında ekilen kekik ve fesleğen bitkilerinin de hasatı gerçekleştirilecek. Hasatı yapılan bitki çeşitleri anlaşmalı olan firmalar tarafından satın alınacak.