Terasta Bahçe Keyfi

Silivri'de iki kardeşin 4 katlı evlerinin terasında yetiştirdikleri ağaç ve bitkiler görenleri hayrete düşürüyor.

Terasta Bahçe Keyfi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resim öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya ve Mehmet Emin Küçükkaya kardeşlerin Silivri Kızkapan sokaktaki 4 katlı evlerinin terasında yetiştirdikleri 60’dan fazla ağaç ve 150’den fazla çiçek çeşidi ile görenleri hayrete düşürüyor.

Boş zamanlarını yaklaşık 7 yıldır bahçelerindeki bitkileri çoğaltarak geçiren Küçükkaya kardeşlerden Resim öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya, “Şu anda Silivri’nin tam merkezinde bir apartmanın terasında bulunuyorsunuz. Biz burada ayrı bir dünya oluşturmaya çalıştık, çiçekler içerisinde meyveler içerisinde, güzel bir şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Trakya’da olacağını düşünmüyorum böyle bir bahçenin. Burada 60’a yakın meyve ağacı var, çok değişik meyveler var. Ayrıca 100-150 çeşit değişik çiçek var. Kır çiçekleri bile var. Burada Mart ayından Kasım ayının sonuna kadar çiçek kokusu tükenmek bilmiyor bahçemizde, farklı bir dünya burası” dedi.

Yetişen bitkilerin hiçbir şekilde dışarıdan alınmadığını ifaden eden Mehmet Emin Küçükkaya ise, "Burada dışarıdan alınmış hiçbir fide yok, Hepsini tohumdan biz yetiştirdik. Gübresini bile burada kuruyan yaprakları toprakla karıştırdıktan sonra gübre oluşturuyor ve toprağa karıştırıyoruz" diye konuştu.