TMMOB, yetkileri için başlattığı yürüyüşün 3. Gününde Silivri'deydi

Mimarlar ve Mühendisler, TMMOB'nin yetkilerini büyük oranda azaltan torba yasaya karşı başlatmış oldukları yürüyüşün 3.gününde Silivri Uğur Mumcu Meydanında açıklama yaptılar.

TMMOB, yetkileri için başlattığı yürüyüşün 3. Gününde Silivri'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları “Ülkemize, halkımıza ve mesleğimize sahip çıkıyor, Ankara yürüyüşümüzü başlatıyoruz” diyerek 10 Şubat’ta Edirne, Bodrum, Hatay, Van, Artvin ve Balıkesir’den yola çıkmışlardı. Yürüyüşün 3.gününde Silivri’den geçen TMMOB üyeleri Çorlu durağından yürüyüşe geçerek Uğur Mumcu meydanına kadar slogan atarak yürüdüler.

Yürüyüşe Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcı, CHP gençlik kolları başkanı Berker Esen, CHP Eski ilçe Başkanı Hüseyin Şahin, İMO Silivri Şube Başkanı Mustafa Yazıcı, çeşitli sendika temsilcileri destek verdi.

Burada TMMOB yönetim kurulu üyesi, Makine mühendisleri odası başkanı Ali Ekber Çakar, toplanan gruba hitaben bir açıklama yaptı. Çakar yaptığı açıklamada “TMMOB Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşlerini başlatmış durumda. Bugün 3.gündür, biz Kırklareli Edirne ve Tekirdağ’da gerekli olan açıklamalarımızı ve yürüyüşlerimizi yaptık, Ankara’ya gidecek olan ekiple birlikte bugün Silivrideyiz. Ayın 14’ünde TMMOB ‘un olağanüstü genel kuruluyla ilgili TMMBO delegeleri olarak kendi örgütümüzle ilgili bir karar vereceğiz ”dedi.

Sözlerine “Bizim AKP ile sorunumuz  var" diyerek sürdüren Çakar “AKP’nin siyasal iktidarı ile ilgili bir sorunumuz var. O da şudur aslında sorun sadece AKP siyasal iktidarının bizim örgütümüzün üzerine kâbus gibi çökmesi değil, sorun burada rantı elinde bulunduran, yağmalayan, çocuklarımızın geleceğini karartan, eğitim sistemini gerici şeriatçı düzene peşkeş çeken ve yer altı ve yerüstü zenginliklerimizi yağmalayanlara karşı bir sorunumuz var. AKP’nin yeni Türkiye’sinde TMMOB ‘un mimar, mühendisleri ve şehir plancılarının yeri yok, Köylünün yeri yok, emekçinin yeri yok, metal işçilerinin yeri yok, örgütlenmenin yeri yok, sendikalaşmanın yeri yok, kamu çalışanlarının yeri yok. Peki, kimin yeri var? Ranta dayalı, rantı yağmalayan, ranta sahip olanların yeri var.60 yıllık olan bir TMMBO örgütünü parçalamak istiyorlar. İşlevsizleştirmek, itibarsızlaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Biz tüm emek ve meslek örgütleriyle TMMOB dostlarıyla birlikte bu mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi.