Tokatlılara-dergili-kahvaltı

Geleneksel hale getirilen ve her ay düzenlenen Pazar kahvaltılarının 4'üncüsünde, kahvaltı sonrası Tokatlı dernek başkanları ve 'kanaat önderlerine' dağıtılan 'Silivrili Tokatlılarla ELELE' dergisi, büyük beğeni topladı...

Tokatlılara-dergili-kahvaltı

ilivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Silivri’de “ilkleri” gerçekleştirmeyi sürdürüyor.  Geleneksel hale getirilen ve her ay düzenlenen Pazar kahvaltılarının 4’üncüsünde, kahvaltı sonrası dağıtılan “Silivrili Tokatlılarla ELELE” dergisi, büyük beğeni topladı.

Silivri’de ilk kez bir “yöre” derneğinin 52 sayfalık “renkli” bir dergi çıkartması ve dergide Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetlerinin yanı sıra, Tokatlı esnaf ve işadamlarını tanıtması takdir gördü. Tokat’ın gelenek, görenek, örf, adet ve kültürünün tanıtıldığı dergide güncel olaylar da yer alıyor.


Her ay bir kahvaltı…

Hatırlanacağı gibi, Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Etem Kalmış, ilk Pazar kahvaltısını düzenlemiş ve Pazar kahvaltılarının “geleneksel” hale getirilmesi için her ay bir köy veya kasaba derneğinin kahvaltıyı üstleneceğini açıklamıştı.

Nitekim 2’nci Pazar kahvaltısını, Takat-Yeşilyurt-Kuşçu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Geçit düzenlemişti.  Araya Ramazan ayı girince, geleneksel Pazar kahvaltıları “duraksamış” gibi görünse de, 3’üncü geleneksel Pazar kahvaltısını Ramazan Bayramı sonrasında, Tokat-Artova-Deveci Karkın Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Kızılateş düzenledi. Geleneksel Pazar kahvaltılarının 4’üncüsünü de,  Tokat-Sulusaray-Buğdaylı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, dün düzenledi.

Tokatlı köy ve kasaba dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ve “kanaat önderlerinin” katıldığı geleneksel Pazar kahvaltılarının her ay sürdürüleceği açıklandı.  Tokatlıların geleneksel Pazar kahvaltısına, Çorlu’da kurulmuş olan ve Silivri’de de şube açacak olan Tokat-Sulusaraylılar Derneği Başkanı Sinan Gener de katıldı.