Topbaş, çalışmaları yerinde inceledi

Boğluca Deresi Islah çalışmalarını yerinde incelemek için Silivri'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, SHA muhabiri Nursemin Ertürk'ün sorularını yanıtladı.

Topbaş, çalışmaları yerinde inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boğluca Deresi Islah çalışmalarını yerinde incelemek için Silivri’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, SHA muhabiri Nursemin Ertürk'ün sorularını yanıtladı. Boğluca deresinin taşkınlarda büyük problem yaşayan bir dere olduğunu anlatan Topbaş, “60 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapıldı. Bu da bir kentsel dönüşüm demektir. Projede gördüğünüz boyalı alanların kaldırılması yıkımlarda da görüldüğü gibi gerçekten risk taşıyan alanlardır. Böylece burada yaşayanlar bir noktada kurtulmuş oldular. Silivri’de önemli bir kentsel dönüşüm çalışması görüyoruz. Dönemimizde bugüne kadar Silivri’ye 810 milyon TL yatırım yaptık. Doğalgaz getirdik, altyapıyı yaptık, kış sularını kontrol altına aldık. İSKİ ciddi derecede çalışmalar yaptı. Çöp yığınlarının bulunduğu bölgedeki sorunları ortadan kaldırdık ve yatırımlarımızı devam ettirmekteyiz. Riskli olan yapılar üzerindeki çalışmalarımızda devam edecektir” diye konuştu.

Metrobüsün Silivri’ye kadar uzatılmayacağını da belirten Topbaş, metro çalışmalarının ise devam ettiğini, hazırladıkları proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.