Topbaş 'İstanbul'a 3. havaalanı şart'

Topbaş, "İstanbul'un acilen üçüncü bir havalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" dedi.

Topbaş 'İstanbul'a 3. havaalanı şart'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri'de yapılması planlanan havaalanı ile bilgiler veren Başkan Topbaş, "İstanbul'daki 1/1000'lik çevre düzeni planlarında, üniversite hocalarımız uygun buldukları bir alanı tespit ettiler. Limanlar, diğer merkezler, alt merkezler ve alanın nasıl kullanılacağı o planlarda verildi. Biliyorsunuz; üç büyük köprü var gündemde, inşallah onun ihalesi, hazırlıkları yapılıyor. Raylı sistemde entegre edilebilecek o köprüye, tabi bu konuyu Ulaştırma Bakanlığı da takip ediyor. Burada Silivri'de düşünülen Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklükte bir havaalanı yapılması. Bunun artıları, eksileri değerlendirmesini ilgili bakanlık yapıyor. Kararını onlar verecek. Planlar üzerinde itirazlar var, düzenlemeler yapılıyor, henüz tam oturmadı. Bakanlığı kendi bilimsel bir tespitleri gerekiyor. Rüzgar yönleri, şehre olan uzaklığı, hızlı ulaşım, malum hesaplarını yapıyor. Çünkü bu sistemlerin de bir an önce gelmesi lazım. Hesaplamalar yapılıyor. İstanbul'un acilen üçüncü bir havaalanına ihtiyacı var. Çünkü diğer alanlar yetmiyor. Şuan çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. Başkan Topbaş, burada yaptığı toplantının ardından Silivri Kaymakamlığını ziyaret etti.Kaymakamlıkta yapılan görüşmenin ardından Silivri Belediyesine geçen Topbaş'ı Başkan Özcan Işıklar, tüm meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte kapıda karşıladı.

IŞIKLAR; “İLÇEMİZİN İHTİYAÇ VE TALEPLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivri’ye verdiğiniz önemi hepimiz biliyoruz. Daha önce verdiğiniz hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğinin bilincindeyiz. Ulaşımda, kentin düzenlemesi konusunda, planlanması konusunda birçok hizmetinizi saygıyla ve ilgiyle izliyoruz. İlçemizin 100 binlik planlar ölçeğinde fazlasıyla önemli hale geldiğini düşünüyoruz. İlçemizin 900 km2’ye yakın alanında bilişim teknolojisinden, tarım teknolojisine, turizm ve hizmet sektörleriyle bir yerleşim alanı, bir banliyö olarak düzenlenmiş olduğunu ve bunda da sizin iradenizin olduğunu biliyoruz. Nüfusu 1,5 milyona yükselecek olan Silivri’nin, ihtiyaç ve taleplerinin de buna paralel olarak artarak devam edeceğini biliyoruz. Silivri’ye önemli bir rol biçilmiş durumda. Bu rolü üstlenmek, önünü açmak, kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevleri yapmak arzusundayız. Hepimiz demokrasinin sandığa yansıyan sonucu olarak üzerimize düşeni halkımıza çağdaş, modern, ona yakışan günü birlik ihtiyaçlarından tutunda, onu geleceğe taşıyan tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan hizmet ilkesiyle çalışıyoruz. Bizim Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerimiz, taleplerimiz elbette oluyor. Özellikle son zamanlarda muhalefetle daha çok bir araya gelerek, bir uzlaşma içerisinde planlarımızı sizlere iletme konusunda istişarede bulunuyoruz.”

“KÖYLERİMİZİN PLANLAMA TALEBİ VAR”

Köylerin planlamadan kaynaklı sorunlarını dile getiren Işıklar; “Malumunuz üzere köylerimizin bir planlama talepleri var. Köy yerleşim alanlarının bölgemizin özelliğinden dolayı farklı talepleri oluyor. 39 ilçesi olan İstanbul’da 470 km2 tarım alanıyla en büyük tarım alanına sahibiz. Bu nedenle planlama konusunda ciddi sıkıntılarımız var” dedi.

“METROBÜSÜN İLÇEMİZE GELMESİ İSTANBUL’UN YOĞUNLUĞUNU BÖLGEMİZE KAYDIRACAK”

Başkan Işıklar konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Hizmet sektörlerinin gelişmesi açısından Beylikdüzü’ne geldiğinin müjdesini aldığımız metrobüsün Silivri’ye kadar gelmesi, 200 bine yaklaşan nüfusu ve 450 bin nüfus potansiyeli olan ilçemizin daimi nüfus oranını arttıracaktır. Biz bölgemizin ikinci konut alanından çıkarak, vatandaşlarımızın daimi ikamet ettiği bir ilçe olmasını, İstanbul’da yaşanabilir bölge denildiğinde akıllara Silivri’nin gelmesini istiyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya talibiz.”

TARİHİ KİTAPLARIN İLK BASKISI TOPBAŞ’A HEDİYE EDİLDİ

Silivri Belediyesi tarafından bastırılan ‘Osmanlı Belgelerinde Silivri’, ‘Mili Mücadeleden Cumhuriyete Silivri’ ve Profesör Doktor Tayfun Akkaya’nın ‘Silivri’ konulu doktora tezi olmak üzere üç ayrı tarih kitabının ilk baskılarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a takdim eden Başkan Işıklar, kitapları tanıttı. Silivri’nin tarihine ilişkin önemli bilgi ve belgelerin bu kitaplarla günümüze taşınacağını belirten Başkan Işıklar, ayrıca Kadir Topbaş’a Silivri yoğurdu ve peyniri de hediye etti.

TOPBAŞ; “SICAK KARŞILAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Karşılamadan duyduğu memnuniyeti ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; “Belediye çalışanlarına ve Sayın Başkana bu sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün sayın başkanın ifade ettiği gibi Beylikdüzü Metro temel atma merasimini gerçekleştirdik. Bu hattan Silivri’ye ve Çatalca’ya gelen vatandaşlarda yararlanacaklar. Metro hattı, seçimlerin ardından Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı ihaleyle, öncelikle Bakırköy-Beylikdüzü’ne daha sonra da, Silivri’ye kadar uzanacak. Bizler demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bunun nimetleri olan siyasi partiler olarak seçimlere giriyoruz. İyi ki demokrasimiz var, bunu yaşatmak ve geliştirmek zorundayız. Siyasi partiler halkın içinden gelen insanlar, bu ülkenin evlatları ve ülkenin menfaatleri için çalışıyorlar. Bizler bu şehrin geleceği için seçildik, burada dün başka arkadaş oturuyordu, bugün ise burası size emanet. Kim ne yapıyorsa, doğru ise teşekkür etmeyi, yanlış yapıyorsa hesap sormayı bilmeliyiz. Biz Silivri’de çok ciddi yatırımlar yaptık ve devam ediyoruz. Silivri ve Silivri gibi diğer yerleşim yerleri de, artık ikinci yerleşim alanı değil, günlük yaşam alanı haline gelmeli” şeklinde konuştu.

“SİYASİ AYRIM YOK”

Siyasi ayrım yapmadan tüm ilçelere eşit mesafede hizmet götürmeye çalıştıklarını söyleyen Topbaş; “Biz siyasi partiden gelen insanlar olarak aramızda bir takım gerginlikler oluşturursak ilçelerimiz ve insanımız kaybeder, sıkıntıya düşer. Böyle bir şeye hakkımız yok. Bizim el ele verip vatandaşın tercihine saygı gösterip, kendi imkânlarımız ölçüsünde hizmet etmeye katkı sağlamalıyız. Gemisini yürüten kaptandır devri eskidendi. Artık hepimiz aynı gemideyiz, gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Silivri’den ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, ilçenin ivedi ihtiyaçları ve ilçeye yapılan hizmetlere ilişkin bir dosya sundu.