Toplum Destek Merkezi Hizmete Girdi

Silivri'nin köklü ailelerinden Onater Ailesi'nin Silivri Belediyesi'ne bağışladığı tarihi konakta açılan Toplum Destek Merkezi, gerçekleşen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı.

Toplum Destek Merkezi Hizmete Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrililere koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinin yanında hukuki konularda da ücretsiz eğitim ve destek verecek olan Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi, gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi. 5 Mayıs Cuma Günü yapılan açılış programına; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyeleri, CHP ve Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kurulu temsilcileri ile Onater Ailesinin üyeleri katıldı.

 

IŞIKLAR; “MERKEZİMİZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Toplum Destek Merkezi’nin, yeterince karşılanamayan ya da ulaşılamayan hizmet alanlarına yönelik sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Kentsel yaşam içinde kaynaklara ulaşmada güçlük çeken toplumun tüm katmanlarına psikolojik destek verme, aile sorunlarının azaltılması veya çözümünde, insan yaşamının çeşitli evrelerinde oluşan ruhsal problemlere çare olabilmek amacıyla kurduğumuz Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi’miz ilçemize hayırlı olsun. Aile içi iletişim sorunlarınızda, hukuki ve sosyal sorunlarınızda ve benzeri birçok probleminizin üstesinden gelmede yardımcı olacak olan uzman personelimiz, sorunlarınıza sırdaş olacaktır” dedi.  ‘Silivrili hemşerilerimizin her alanda, her zaman yanındayız’ diyen Işıklar, tarihi konağı Silivri Belediyesi’ne bağışlayan Onater Ailesi’ne de teşekkürlerini iletti.

 

HÜSNİYE ONATER; “ÇOK DUYGULANDIM”

Silivri Fatih Mahallesi Turgut Reis İlköğretim Okulu karşısında ki Onaterler’in Evi olarak bilinen tarihi konaktaki açılışa, Silivri’nin köklü ailelerinden Onater Ailesi’nin en yaşlı üyesi 86 yaşındaki Hüsniye Onater de katıldı. Eski anıları canlanan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Hüsniye Onater; “Çok duygulandım, konağın böyle bir hizmet için kullanılacağından çok memnunum. Ablam göremedi ama ölmeden önce açılışını görmek bana nasip oldu. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ, SERGİ GEZİLDİ

İlçe protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra, konuklarla birlikte Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi’ni dolaştı. Konağın Sergi Salonunda açılan ‘Konakta Konaklar Ahşap Rölyef Sergisi’ni de ziyaret eden konuklar, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerlerinin çalışmalarını tek tek inceledi.