TPAO, Bulduğu Petrol İçin Başvuru Yaptı

TPAO, Diyarbakır ve Batman sınırları içerisindeki ruhsat sahasında keşfedilen petrollü arazi ile ilgili petrol işletme ruhsatı için başvuruda bulundu.

TPAO, Bulduğu Petrol İçin Başvuru Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (Tpao), Diyarbakır ve Batman sınırları içerisindeki ruhsat sahasında keşfedilen petrollü arazi ile ilgili olarak petrol işletme ruhsatı iktisabı için başvuru yaptı. 

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre,  TPAO, İstanbul Silivri'de sahip olduğu işletme ruhsatında yer alan Silivri üretim sahası ile Tulumba üretim sahasının aynı petrollü arazide bulunması nedeniyle petrol işlemlerinin birleştirilmesi için başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonunda işletme ruhsatlarının birleştirilmesine karar verildi.

Tpao ayrıca, Diyarbakır ve Batman sınırları içerisinde sahip olduğu petrol arama ruhsat sahasında keşfedilen petrollü arazi ile ilgili olarak petrol işletme ruhsatı iktisabı için başvuruda bulundu.

Tpao, Balıkesir, Çanakkale illeri için sahip olduğu petrol arama ruhsatını da 18 Nisanda terk etti.

Corporate Resources B.V. Şti. müşterek ortak oldukları 2 petrol arama ruhsatındaki yüzde 27,5'erlik hissesini yüzde 13,75'şerlik paylarını Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müth. ve Tic. A.Ş ve Aladdin Middle East Ltd Şti'ne devretti. Böylece 2 ruhsatın her birinde hisselerin yüzde 50'si Aladdin Middle East Ltd. Şti'nin, yüzde 50'si de Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müth. ve Tic. A.Ş'nin oldu. 

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ, Adana ve Osmaniye'de sahip olduğu petrol arama ruhsat sahasının 12 bin 334 hektarlık kısmının terki için başvuruda bulund