Tuğlu:Bunların zihniyeti bu

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında,gündemi ve Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın dün yapmış olduğu açıklamaları değerlendirdi.

Tuğlu:Bunların zihniyeti bu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Karakaş’ın yaklaşmakta olan yerel seçimlerde adaylık konusunda rol kapmak için çaba sarf ettiğini, bu nedenle de gündem de kalabilmek adına bu tür çıkışlar yaptığını ifade etti.

 

Tuğlu,basın toplantısına “Ortadan kaldırılmaya çalışılsa da, hala 12 Eylül’ün toplumdaki izleri devam ediyor. 12 Eylül yasasının halen bir bölümü uygulanmakta ”diyerek devam etti.

 

“CHP, 12 Eylül’ün ürünü olan bir parti değil” 

“Bundan 32 yıl önce, 5 generalin talebiyle Türk Ordusu yönetime el koymuştu. Nedeni de sağ-sol, Alevi-Sünni ve öğrenci olaylarıydı.Olayların yaşandığı bölgelerde de sıkıyönetim vardı.Ertesi günde olayların bu bölgelerde bıçak gibi kesildiğini gördük.Buradan yola çıkarak,bugüne kadar okuduğumuz ve yorumladığımız kadarıyla bu işleri bir elin yaptığı da daha net anlaşılıyor.Bu olaylar nedeniyle binlerce insanımız işinden oldu,işkence gördü.Binlercesi sürgüne gitti,yerinden yurdundan oldu. Olayın siyasi boyutuna bakarsak da, partiler kapatıldı.CHP’de bu kapatmalara dâhil oldu.CHP, 3-5 kişinin bir araya gelerek imzaladıkları dilekçeyi İçişleri Bakanlığı’na vermesi suretiyle kurulmuş bir parti değil.CHP, 12 Eylül’ün ürünü olan bir parti de değil.CHP, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti’nden oluşan ve o kurtuluş savaşını veren Kuva-i Milliye’nin uzantısı olan bir partidir.Bunu dahi kapattılar. Sonuç olarak CHP, 1992 yılında yeniden siyasi arenaya döndü. Diğer partilerde isim değişikliğine gitmek suretiyle siyasete devam ettiler. Şu an zaten AKP’de,  resimlerini de asmış oldukları Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın devamı gibidir”

 

“İktidarın çabasına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz” 

Bugünkü mevcut AKP iktidarı, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan milli bayramlarımızı yok etme ve kutlanmasını engelleme çabası içerisindedir. Tabi biz CHP olarak resmi törenlere katılmanın yanında, alternatif kutlamalarımızı gerçekleştiriyor ve iktidarın yok etme çabasına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

“Bu 4+4+4 eğitim sistemi, tamamen bir inatlaşmanın ürünüdür” 

Evet, arkadaşlar, tüm bunların yanında bir de Sayın Başbakan’ın ifade ettiği gibi ucube bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. Bu 4+4+4 eğitim sistemi, tamamen bir inatlaşmanın ürünüdür. Daha oyun çağındaki çocuklarımız, bu inatlaşma neticesinde birer kobay olarak kullanılmakta. Bu çocuklar daha kendi özel, ihtiyaçlarını göremezken, okul yollarına düşürülmüşlerdir. Kaldı ki, Silivri ve ülke geneline baktığınızda okulların fiziki şartları da perişan vaziyettedir. AKP İlçe Başkanı bu sisteme yönelik olarak yaptığı açıklamasında, çok beğendiğini ve bu şekilde çocukların peygamberimizin hayatını öğreneceklerini ifade ediyor. Çocukların peygamberimizin hayatını öğrenebilmesi için eğitim sisteminin bu şekilde felç edilmesi mi gerekiyordu? Çocuğunu bu eğitim girdabından kurtarmak isteyen aileler de mahalle baskısıyla karşı karşıya kalıyor, çocuğuna psikolojisinin bozuk olduğu yönde rapor almak zorunda bırakılıyorlar. Kısaca kaderci ve kaderine razı, verilenden fazlasını hedeflemeyen bir toplumun temeli atılmaya çalışılıyor.

 

“Önceden Atatürk resimleri ve Gençliğe Hitabe vardı” 

Daha oyun çağındaki çocukların önüne Tayyip Erdoğan resimleri ve birer tane mektup bırakılıyor. Sanki bu çocuklar analarının karnından doğar doğmaz okuma-yazma biliyor da! Buradaki amaç ve zihniyet ortada. Önceden Atatürk resimleri ve Gençliğe Hitabe vardı. İktidarın yapmak istediği gün gibi ortada.  

 

“Karakaş’ın yerel seçimlerde adaylık konusunda rol kapma çabası var” 

Sayın AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a yönelik hakaretlerle dolu açıklamalarının altında, yaklaşan yerel seçimlerde adaylık konusunda rol kapma çabası vardır. Bu şekilde günde yaratmak için de sürekli sataşmaktadır. Kaldı ki AKP İlçe Başkanı’nın ifade ettiği gibi belediye Başkanımızın karakter zafiyeti yoktur. Ben bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Bir eğitimci olarak, psikolojisinde de bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Kendisi çalışmalarından ve seçimi kazanacağından son derece emin. Biz de bu anlamda kendisine gereken bütün desteği ve çalışma gayretini göstereceğiz. Elbette baskılardan ve maddi imkânsızlıklardan ufak tefek eksiklikler yaşanabilir. Bunlar da çözülemeyecek türden değil. Ve ben aynı zamanda anket sonuçlarında çıkan yüzde 51’den de daha yüksek oy oranına ulaşacağımızı düşünüyorum.

 

“Bunların zihniyeti bu” 

Boğluca Deresi’ne gelecek olursak, İBB başkanı geldi, şovunu yaptı ve bir bina yıkıp gitti. Günlerdir tehlike arz eden ve tek kalan binanın ise yıkımı yapılamıyor. Eylül’de yıkılacağı söylendi bugün tarih 12 Eylül. Yok efendim, ihale eden firma yıkmamış. Bu nasıl olur? Yıkım yapılacak diye trafik ışıkları söküldü, araçlar birbirine giriyor o noktada. Trafik felç oldu. İSKİ binası da çürük diş gibi duruyor. Amaç otoparkı yaptırmamak.Bunların zihniyeti bu. Sanki bu millet sağır ve kör. Sanki bu millet yapılanları ve yapılmak istenenlerin nasıl engellendiğini görmüyor.

 

“Konuyu temcit pilavı gibi gündeme getirmenin anlamı yok” 

Bir de Kültür Merkezi olayı çıktı ortaya. Bu AKP döneminden bu yana yaşanan bir süreç. Biz o dönem Öztekler ile 3 adet sözleşme yapıldığını da biliyoruz. Ardından Balcı ile yapılan protokol gereği süreç devam etti. Adam söz vermesine karşılık yapmayacağını söylüyor. Olay zaten hukuki sürece tabi oldu. Bu süreç içinde hala bu konuyu temcit pilavı gibi, karara onay veren meclis üyelerini mahkeme koridorlarıyla tehdit eder gibi sürekli gündeme getirmenin anlamı yok. Biz içinde bulunduğu şartlara rağmen belediye Başkanımızın çalışmalarından memnunuz. 130 bin kişinin hepsini memnun etmek de mümkün değil.     

 

“Bu tamamen yansız bir kamuoyu yoklamasının sonucudur”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, yapılan anket sonuçlarında Işıklar’ın, partinin üzerinde bir yüzdeye sahip olmasını da şöyle değerlendirdi: “ Bu anket, Sayın Başkanımızın önerisi ya da müdahalesiyle yapılmamıştır. Bu tamamen yansız bir kamuoyu yoklamasının sonucudur.  Kendisi de bu yoklamanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmıştır. Hepimiz biliyoruz ki, genel ve yerel deki oy oranları aynı olmuyor. Genel de partiler ön plandayken, yerelde ise kişiler daha etkin oluyor. Bizim bu sonuçlardan dolayı bir alınganlığımız ya da rahatsızlığımız yok.

 

“Kandemir etik davranmayıp Parti suçu işledi” 

Tuğlu ayrıca, Silivri Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in konusunda da, “İlçe Başkanı olarak benim kapım hepinize açık. Ancak ben belediye ve partililerimle ilgili görüşlerimi basın aracılığıyla paylaşmaktan yana değilim. Sonuç olarak bu hem etik değil hem de bir parti suçu. Bu suçu benim işlemem de mümkün değil. Sayın Kandemir’in ise anlayışı ve söylemleri kendisini bağlar. İl Kongresi’nden sonra basına verdiği demeçlerle ilgili olarak kendisiyle 1,5 saat görüştüm. Elinde somut delil varsa bunları savcılığa, Genel Merkeze ve ilgili kurumlara sunması gerektiğini telkin verdim. Tabi bu arada genel durum hakkında da Genel merkezimizi bilgilendirdim. Fakat Kandemir kendi tercih ettiği yolu izlemeye devam edince, biz de ilçe yönetimi olarak disipline verilmek üzere kendisini tedbirli olarak il’e bildirdik. Olay tamamen bunlardan ibarettir.