Tuğlu'nun 23 Nisan mesajı

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tuğlu'nun 23 Nisan mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, TBMM'nin kuruluşunun 92. yıldönümü ve aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tuğlu'nun mesajı şu şekilde:

Sevgili Silivrili Hemşehrilerim,

T.B.M.M. açılışının 92. Yılını kutlama sevincini yaşadığımız bu günde, egemenliğin halka devredildiği gerçeğinin millet iradesinde vücut bulmasıdır. Artık emperyalizme karşı müdahale halkın iradesi ve onun temsilcisi olan T.B.M.M. tarafından yapılacağı bütün dünyaya ilan edilmiştir.

23 Nisan'ı daha da anlamlandıran en önemli etkende Mustafa Kemal tarafından çocuklara armağan edilmiş olmasıdır. Bu yönüyle de 23 Nisan dünya da tek çocuk bayramı kutlayan ülke onurunu da yaşama hakkını ulusumuza kazandırmıştır.

Hem Milli Mücadeleye katılan hem de devlet kuran bir parti olan C.H.P bu anlamlı günleri daha bir coşku ve onurla yaşar. Özellikle milletin iradesi her zaman önemser ve saygı duyar. Bununla birlikte çoğunluğun azınlık üzerindeki baskısına demokratik haklar için karşı çıkar ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yaşaması için tarihten gelen misyonuyla sürdürmeye devam edecektir.

Bildiğiniz üzere çağdaş demokrasilerde kuvvetler ayrılığı prensibi en önemli göstergedir. Ne yazık ki günümüzde bu çağdaş, demokratik anlayış hükümet tarafından hiçe sayılmakta ve 4. Güç sayılan basın susturulmak istenmektedir. Demokrasi ve ulusal iradenin gerçekleşmesi için bu engellerin kaldırılması gerekmektedir.

Yarınımızın güvencesi olan çocuklarımızın yeni oluşturulan 4+4+4 eğitim sistemiyle bir ucubenin içine atıldığını biliyoruz. Bu sistem ile çocuk işçiler ve çocuk gelinler yaratacağı endişesi hem bizce hem de kamuoyunca kabul görmektedir.

Bu düşünceler çerçevesinde tüm halkımızın ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutlarız.

Mümin TUĞLU
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI