TÜGVA 4. Gençlik Buluşması Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Türkiye Gençlik Vakfı 4. Gençlik Buluşması ülkemizin dört bir yanından gelerek yeni nesil gençlik deneyimlerini paylaşmaya ve yaşatmaya gönül vermiş binlerce genci, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya getirdi.

TÜGVA 4. Gençlik Buluşması Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜGVA 4. Gençlik Buluşmasında bir konuşma gerçekleştiren, Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak Bir avuç insanla çıktığımız bu yolda bizlere bu salonları hınca hınç doldurma imkânı ve sevincini yaşatan Rabbim’e şükürler olsun!

Kurulduğumuz günden beri hiç durmadan hep birlikte koşuyoruz. Dünya’ya iyiliği, hakkı ve adaleti yayacak nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Bizler mücadelenin en çetin olanına talibiz. Öylesine ulvi bir vazifemiz var ki; bizler sadece Türkiye’deki gençleri değil ümmetin gençlerini ayağa kaldıracak büyük bir misyonun temsilcileriyiz. TÜGVA’nın derdi, davası, ufku gençleri sadece madde planında kurtarmak değil mana ve ruh planında onları ilmek ilmek işlemek, gençlere sorumluluk vermek, genç kardeşlerimizin önlerini açmaktır.

Bugün hiç olmadığı kadar bunları gerçekleştirecek imkâna ve özgüvene sahibiz hamd olsun. Zira gençliğin edebiyatını yapan değil, gençlere at verip meydan vermeyen değil; atı da, meydanı da, dizgini de gençler için seferber etmiş Recep Tayyip ERDOĞAN gibi bir liderimiz var. Kardeşlerim, yeter ki biz yürüyelim. Yaptığımız her işte o güzel tavsiye ile “Okuyalım, düşünelim, uygulayalım, neticelendirelim.” İşte o zaman Türkiye Gençlik Vakfımız kökü mazide ufku atide boy veren, hakkı ve adaleti Dünya’ya yayacak nice nesiller yetiştirecektir.

Bu neslin öncüleri, sevgili genç kardeşlerim…

Çıktığımız bu yolda gençlerimizin önündeki bütün engelleri kaldırmak, Yeni ve güçlü Türkiye’nin mimarları olacak bu gençliğin önünü sonuna kadar açmak için 16 Nisan’da hep beraber evet diyor muyuz? Yaşanabilir bir dünyayı kuracak olan Türkiye için evet diyor muyuz? Boyun eğen değil, istikamet belirleyen bir Türkiye için evet diyor muyuz?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gençlik Vakfı 4. Gençlik Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “TÜGVA’yı kurulduğu günden bugüne kadar takip ediyorum, Türkiye Gençlik Vakfı maşallah bu konuda kendisiyle yarışıyor. İnşallah yılsonu itibariyle açılacak yeni merkeziyle yeni bir kimlik kazanacak ve çok güzel işlerin, başarıların, hizmetlerin altına imza atacak. Bizim arzumuz bu ülkenin gençliğinin elinde taşla, molotofla dolaşan değil, kalemle, kitapla dolaşan, düşünen bir gençlik olmasını istiyoruz, siz bu gençliğin en güzel örneklerisiniz. Biz gençliğimizin vakıf tasavvuru olan bir gençlik olsun istiyoruz, karşımdaki gençliğin böyle bir gençlik olduğunu görüyorum. TÜGVA’yı sadece öğrencilerin barınma hizmeti sağlamasının yanında onlar için ikinci bir üniversite olacak, onlara her konuda destek verecek, onlara birçok şey öğretecek önemli bir kurum olarak görüyoruz. Şu anda salonumuzda bulunan gözlerindeki ışıltısı, yüreğimizi ısıtan kardeşlerimizi canı gönülden seviyorum. Sizler bu ışıltıyla yüreğimizi ısıtmaya devam ettikçe biz de TÜGVA’yı her konuda desteklemeye devam edeceğiz. Sözlerimi bitirmeden önce, bazı yerlerde Mevlana Hazretlerine atfedilen, şu sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum Ama Sırrını Verme! Günlerini Say, Kazancını Say, Büyüklerini Say, Ama Yerinde Sayma! İşini Beğen, Aşını Beğen, Eşini Beğen, Ama Kendini Beğenme! Emek Ver, Kulak Ver, Bilgi Ver, Ama Sakın Boş Verme! Fidan Büyüt, Çocuk Eğit, Yoksul Besle, Ama Kin Besleme! Davet Et, Hayret Et, Ülfet Et, Affet, Ama İhanet Etme! Kitap Oku, Meslek Oku, Dünyayı Oku, Ama Lanet Okuma! Elini Aç, Gözünü Aç, Kapını Aç, Ama Ağzını Açma! Sınıfını Geç, Hayatını Seç, Rakibini Geç, Ama Gülüp Geçme!

Gönül Al, Dost Al, Yoldaş Al, Ama Beddua Alma! Yaklaş, Tanış, Konuş, Uzaklaş, Ama Uşaklaşma! Doğrul, Sayrıl, Evril, Devril, Ama Eğrilme! Hislen, Tasalan, Seslen, Uslan, Ama Paslanma! İtil, Ütül, Atıl, Katıl, Ama Satılma!” dedi.