Tülay Kaynarca'dan Anneler Günü Açıklaması:

AK PARTİ İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca'dan Anneler Günü açıklaması:

Tülay Kaynarca'dan Anneler Günü Açıklaması:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınlarımıza Pozitif Ayrımcılık Yaptık

AK PARTİ İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, iktidarları döneminde çıkardıkları yasalarla kadınlara birçok sosyal haklar sağladıklarını söyledi. Anneler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Kaynarca, Anayasada kadına, çocuklara, dul, yetimlere, yaşlılara, şehit ailelerine ve özürlülere pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti. Bir kadın olarak siyaset yapmanın, bir anne olarak siyasetin içinde olmanın çok farklı anlamı olduğunu ifade eden Tülay Kaynarca, “Temsil ettiğiniz her yere kadın bakış açısı sunabiliyorsunuz ve olayları bir de anne gözüyle değerlendirebiliyorsunuz” dedi.
Kadınlar ve anneler için yasal düzenlemeler
Tülay Kaynarca, kadınların, iş hayatında önüne konan engelleri ortadan kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha görünür kılmak, cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemek, kadınların yaşam standartlarını artırmak amacıyla AK PARTİ iktidarı döneminde kadınlar ve anneler adına birçok yasal düzenlemeler yapıldığını anlattı.
Doğum izni ve süt izni hakkı
Öncelikle kadının istihdamı konusunda, annelerin daha rahat çalışabilmesi için birçok yasal düzenleme yaptıklarını dile getiren Tülay Kaynarca şunları söyledi: “2003’te İş Kanunu’na göre, ‘hamilelik, doğum ve süt izinleri nedeniyle iş akdi feshedilemez’ hükmü getirildi. Yine 2008’de Sosyal Güvenlik Kanunu’ndaki düzenleme ile kadın sigortalılara doğum nedeniyle çalışmadıkları süreler için borçlanma imkanı sağlandı. Doğum öncesi ve sonrası izinler, bebek dünyaya geldiğinde 1.5 saatlik süt izni hakkı verilmesi gibi yasal düzenlemelerle çalışan annelerimizi önemsediğimizi gösterdik.”
Özürlü annesi unutulmadı
Özellikle özürlü evladı olan anneler için önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını anlatan Tülay Kaynarca, “Özürlü çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı verilmesi bunlardan sadece biridir. Özürlü annelerinin acısına kulak vererek çıkartılan özürlüler kanunuyla engellilere özürlü maaşı ile evde bakım imkanı sağladık. Bugün Türkiye genelinde özürlü maaşından yararlanan kişi sayısı 500 binin üzerindedir” dedi.
‘Pozitif ayrımcılık yaptık’
Anayasada kadına, çocuklara, dul, yetimlere, yaşlılara, şehit ailelerine ve özürlülere pozitif ayrımcılık tanınmasının da kadın lehine yapılan en ciddi yasal düzenlemelerden birisi olduğunu ifade eden Kaynarca, eğitimde de önemli atılımlar yapıldığını belirterek, ‘Ana kız okuldayız’ kampanyaları ile annelerin eğitimine de önem verdiğimizi gösterdik. Bu sayede eğitime kazandırılan anne sayısı 209 bini aşmıştır” diye konuştu.  
‘En büyük pay annelerimizin’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bizi millet yapan değerlerin yaşatılmasında en büyük pay annelerimizindir” diyerek anneleri hep üstün tuttuğunu belirten Kaynarca, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, fedakarlığın, sevginin ve inancın adı olan tüm annelerimizin anneler gününü yürekten kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”