Turan: Onurunu ve gururunu yaşıyoruz

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında 'Cumhuriyetimizin 89.yıldönümünde bu tarihi günün gururunu ve coşkusunu yaşamaktayız' dedi.

Turan: Onurunu ve gururunu yaşıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan kutlama mesajında şunları söyledi: “Türk Milleti’nin en önemli kazanımlarından birisi Cumhuriyetimizin 89.yıldönümünde bu tarihi günün gururunu ve coşkusunu yaşamaktayız. İnsanlık tarihi boyunca, bir milletin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanını yazdığına çok az şahit olunmuştur. Dünya tarihinde ise verdiği bu mücadele ile milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir ecdada sahip tek ülke olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu her zaman yaşıyoruz.

Bundan tam 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle Cumhuriyet ilan edilmiş, Yüce Türk Milleti’nin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adım atılmıştır.

Bugün bizlere düşen görev, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmadan Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Bu bağlamda milletimizin refah düzeyini arttırmak ve ulusumuzu dünya ulusları içerisinde hak ettiği noktaya taşımak da en büyük hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere Yüce Türk Milleti’nin

Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Allah’tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler vermesini niyaz ediyorum.”