Turan'ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, bir mesaj yayınlayarak, Silivrili hemşerilerinin ve İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Turan'ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyilik ve güzelliklerin yeşerdiği bayramların, millet olma şuuruna ulaşmada da önemli bir yeri olduğuna işaret eden Turan, gelecek nesillerin manevi dinamiklere sahip yetişmesi için milli ve dini değerlere sahip çıkılmak suretiyle, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe uzanan bağların daima güçlü kılınması gerekliliğini dile getirdi.  

 

Turan, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şunları söyledi: “Ramazan Ayı’nın hepimizde güçlendirdiği manevi duygular sayesinde; yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın, iftar sofralarını paylaşmanın, dünyada yaşanan yoksulluğa ve açlığa el uzatmanın, mutlulukları olduğu kadar üzüntüleri de paylaşmanın önemini milletçe her zamankinden çok daha güçlü duygularla hissettik ve yaşadık. İşte bu hissettirdiği güçlü manevi duygulardan dolayı, bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki hüzün de ancak böyle bir gelişin ümidiyle hafifler, tasa iken sevinç olur, beklenen  bir neşeye dönüşür.

İyilik ve güzelliklerin yeşerdiği bayramlar aynı zamanda millet olma şuuruna ulaşmanın, müşterek değerlerimizi güçlendirmenin, aramızdaki kardeşlik bağlarını geliştirmenin de bir vesilesi olarak karşımızda durmaktadır. Milletimizi geçmişten bugüne güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin bizlere kazandırdığı yardımlaşma ruhu, en büyük enerji kaynağımızdır. Bizi, dünyadaki diğer uluslardan farklı kılan bu özelliklerimiz, toplumsal yaşamımızın simgeleşen günlerinden olan bayramlarımızda daha güçlü hissedilmekte ve geleceğe yansımaktadır.

Hal böyleyken, gelecek nesillerin, manevi dinamiklere sahip yetişmesi için en önemli fırsatlarımızdan biri olan bayramlarımızı, annelerimiz, babalarımız, büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte, elele gönül gönüle karşılamalı, yaşamalı, yaşatmalı, milli ve dini değerlerimize sahip çıkarak geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe uzanan bağları daima güçlü kılmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde öncelikle Silivrili hemşerilerimin, İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını kutluyor, tüm ailenizi sevince, mutluluğa, neşeye boğup, ocağınıza bolluk ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum.”