Turizm Haftası etkinlikleri Selimpaşa'dan başladı

Silivri Kaymakamlığı tarafından Turizm Haftası Kutlama Programı tertip edildi. Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinin okullarında hazırladığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Turizm Haftası etkinlikleri  Selimpaşa'dan başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleşen programa, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri İnci Aydar, Yalçın Yönet, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar,  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Okul Müdürleri ve veliler katıldı.

Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirdiği kutlama programı şu şekilde gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, okul korosunun ve halk oyunlarının gösterileri ile devam edip, Silivri Belediyesinin hazırladığı Silivri Mutfağı kitabının tanıtılması ve kokteyle son buldu.

Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Müdiresi Mualla Varlıoğlu: “  Urfa Göbekli Tepe’de ki bulgularla insanlığın başlangıcına dayandırılan Türkiye tarihi 24 uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmayan kültürel değerlerimiz vardır. “ Ne olursan ol yine gel.” diyen Mevlana’dan hoşgörü, “ İnsanoğlu için en kutsal ibadet çalışmak, doğruluk ve insan sevgisidir.” diyen Hacı Bektaşi Veli’den insan sevgisi, “Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.” diyen Yunus Emre’den dürüstlük, Nasrettin Hoca’nın Fatihaları, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyada ses getirmiş askeri dehası Türk insanına katılır ve adı Türkiye olur. Bu topraklar insanlığa ev sahipliği yapmıştır. Acı, tatlı, kudretli ve mütevazidir Türk toprakları. Yurdumuzun her köşesi ayrı bir cennet. Yalnızca bakmayı değil, görmeyi de bilen gözler keşfeder buraları. Bizlerde size yurdun dört köşesinden halk oyunları ve türkülerimizden bir demeç sunarak türkülerimizin yüreğinizin tellerine dokunmasını, halk oyunlarımızın içinizi kıpır kıpır etmesi ve yemeklerimizin tadının damağınızda kalması birliğiyle hoş geldiniz diyorum.” Dedi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar: “ Değerli Müdirem konuşmasını yaparken işe felsefi boyuttan baktı. Ben izin verirseniz ticari boyuttan bakacağım. 15-22 Nisan tarihleri turizm haftası olarak kutlanıyor ve bizde bugün burada bir aradayız. Okulumuz turizm alanında hizmet veren öğrenciler yetişiyor. Turizm sürekli artarak gelişen bir sektör. Ülkemiz gelişiyor. Ben burada bu konuşmayı yaparken bir kısım insan Antalya’da güneşleniyor. Fakat Ağrı Dağı’nda kar var. Birçok mevsimi bir arada yaşayan bir ülkedeyiz. Bu nedenle imkanlarımıza sahip çıkmalı ve ülkemize turist çekmek adına çalışmalarımızı arttırmalıyız.” Dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “ İnsanlık tarihinin başladığı bir coğrafya üzerinde oturuyoruz. Burası 3 semavi dine ev sahipliği yapmış, 24 medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya. İstanbul dünya başkenti olabilecek bir şehir. Medeniyetlerin eşiği. Bugün turizm haftası kutluyoruz. Dünyanın gelecek sektörlerinde din ve kültür turizmi, tarım ve yenilenebilir enerji, bu üç sektör içinde bütün dünya kıyasıya bir mücadele içerisinde. Ben Silivri’nin Belediye Başkanı olarak Silivri’ni imkanlardan ve fırsatlardan nasıl yararlanacağı konusunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 7 bin yıllık tarihin İstanbul’u kuran Friglerin Danamandıra köyünde özellikle Kocaeli Üniversitesi’nden Şengül Hanımın yaptığı doktora tezini yazdığı belgeleriyle söylüyorum. Bu doktora tezine göre İstanbul’u kuran Frigler Danamandıra’da yaşamış. Demek ki İstanbul’dan önce kurulmuş bir kasabada yaşıyoruz. 1320 yılında bulunmuş bir Osmanlı Mezarlığı var. Dünyanın en büyük surlarına sahibiz. Dünyanın en büyük yer altı şehri de Danamandıra köyünde bulunmaktadır. Bu eserlerimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Tarımsal zenginliğin yanı sıra tarihi zenginliklere de sahibiz. Biz zenginliklerimize sahip çıkmalı ve bunu ticari bir faydaya dönüştürmeliyiz.” Dedi. 

Silivri Kaymakamı Salih Keser: “ Bugün itibariyle içinde bulunduğumuz turizm haftasını hep birlikte kutluyoruz. Bu etkinliği yapmakla ilçemizin kendi imkanlarıyla tanıtımını yapıyoruz. Turizmin en çekici en önemli özelliklerinden birisi tanıtımı yerinde ve doğru zamanda yapmak. Türkiye coğrafi konum olarak üzerinde barındırdığı tarih ve medeniyetler olarak ve kültür, spor ve yeterli güneşin olması etrafının 3 tarafının denizle çevrili olmasıyla büyük değer teşkil etmekte. Bu değeri amacı doğrultusunda istediğimiz şekilde kullanmamız gerekiyor.” Dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından okul korosu sahne aldı ve türküleriyle dinleyenlere müzik şöleni yaşattı. Okul korosunun ardından sahne alan halk oyunlara ekibi katılımcılara görsel bir şölen yaşattı. Etkinliğin sonunda okul öğrencilerinin hazırladığı Silivri tatları davetlilere servis edildi.
Haber:Silivriliyiz.com