'Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğu gündür'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Cumhuriyetin 95.yılında bir mesaj yayımladı.

'Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğu gündür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göçengil,yazılı olarak yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

29 Ekim Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde verilen, 20. Yüzyılın en büyük ve en onurlu mücadelesi olan istiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet, modernleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımdır.

Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin Cumhuriyete, onun üzerinde yükseldiği temel değerlere, bu bağlamda özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığın ve tutkunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır.

Cumhuriyet Halk partisi olarak, Cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; parlamenter demokrasi, İnsan Hakları ve özgürlükler konusunda mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşacağına ilişkin inancımız tamdır.    

Bugün büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak;

Cumhuriyetimizin 95'inci yaşını kutladığımız cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu izlerini bedenleriyle benliklerinde taşıyan gazilerimizi ve günümüzde cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarını korumaya kararlı olan tüm vatandaşlarımızı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.