Türkiye'de saat kaç? Namaz vakitleri değişti mi?

Saatler geri alınmasının ertelenmesiyle akıllara şu sorular takıldı. Saatlerin geri alınmamasıyla namaz vakitlerini nasıl hesaplayacağız? Türkiye'de saat kaç? Namaz vakitleri değişti mi? Ezan vakitleri değişti mi?

Türkiye'de saat kaç? Namaz vakitleri değişti mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de seçimler nedeniyle saatlerin geri alınması 2 hafta ertelendi.

Saatler geri alınmadı kafalar karıştı. Normal şartlarda gün ışığından daha fazla yararlanmak için dünyayla beraber tüm ülkeler kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye programa uymadı. Saatlerin geri alınması seçimler nedeniyle 2 hafta ertelendi.

Bu nedenle daha önceden hazırlanan basılı takvimlerdeki vakit namazı saatleri 15 gün süreyle hatalı olacak.

PEKİ NAMAZ VAKTİNİ NASIL HESAPLAYACAĞIZ?

Buna göre takvimlerdeki saatlere 1'er saat eklenerek ezan saatlerinin tespit edilecek.

Saatler 8 Kasım Pazar gecesi 1 saat geri alınacak.

DİYANET'TEN NAMAZ VAKİTLERİ UYARISI

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu düzenlemenin ardından, basılı takvimlerde yer alan namaz vakitlerine 25 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında 15 gün süreyle birer saat eklenmesi gerektiğini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başkanlığımız tarafından hazırlanan takvimler, yaz ve kış saatleri uygulamaları dikkate alınarak önceden hazırlanmaktadır. Söz konusu düzenleme nedeniyle basılı takvimlerde yer alan namaz saatlerine 25 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında 15 gün süreyle birer saat eklenmesi gerekmektedir" denildi