Ülkücüler Çin'i protesto etti

Silivri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Uygur Türkü soydaşlarımız için 'Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü" düzenlendi

Ülkücüler Çin'i protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Piramit Kafe önünde toplanan yüzlerce Ülkücü, ellerindeki pankart ve dövizlerle Atatürk anıtına kadar slogan atarak yürüdüler. Yürüyüş boyunca çay bahçelerinde oturan vatandaşlar da alkışlarıyla yürüyen gruba destek oldular.

Atatürk Anıtı önünde kısa bir açıklamada yapan Ülkü Ocakları 3.Bölge Sorumlusu Muhammet Suat Uzun “Çin’in işgal altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman soydaşlarımıza her türlü baskı, zulüm ve katliamı uyguladığını, bütün dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi.

Oruç tuttukları ve Müslüman Türk olarak yaşamak istedikleri için 28 Türkün katledildiğine dikkat çeken Uzun ,“Bugün burada Doğu Türkistan’da 28 Soydaşımızın Şehit edilmesine karşı toplanmış bulunuyoruz. Ne yazık ki Doğu Türkistan’da Müslümanlar katlediliyor herkes duyarsız, herkes kör, herkes sağır şekilde seyrediyor. Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Müslüman Türk Milletinin dünyanın neresinde olursa olsun ezilmesine sessiz kalmayacak olan Ülkücüler bu meseleye de karşı çıkarak dik duruş sergilemiştir. Buradan Türk ve Çin hükümetini uyarıyoruz. Kerkük’te Telafer’de ne kadar Türkmen varsa ve bunlarla olan akrabalığımız neyse Doğu Türkistan’da ki Türklerle de aynı mesafedeyiz. Ülkücü hareketin sabrını sınamaya kalkmayın. Ülkücü Hareket bu anlamda birçok kez sabır sınamasından geçmiş ve Ülkücü hareket bu sabrı birçok anlamda göstermiş ve başarıyla geçmiştir. Ülkücü Hareket idam sehpalarından, C5’lerden, hücrelerden geçmiş şanlı bir harekettir.”dedi.

Silivri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlemiş olduğu tepki yürüyüşüne MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları İstanbul 3.Bölge Başkanı Muhammet Suat Uzun , çevre ilçelerdeki Ülkü ocağı mensupları, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, geçmiş dönem ocak başkanları Kan Demirkol, Nurullah Arıkan, Murat Koçoğlu, Zafer Yalçın ve Serhat Dinçkurt da katıldı.

Toplanan grup Ülkücü yemini ettikten sonra sessizce dağıldı