Ulu Önder'i saygı, minnet ve özlemle andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. Yılı bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Ulu Önder'i saygı, minnet ve özlemle andık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk’ü anma programı Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan programda Silivri Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Nizamoğlu konuşmasında “Türkiye Devletinin kurucusu Büyük Ulu Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yılındayız. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğrulama bakımından önemi büyüktür. Her 10 Kasım ‘da olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Türk devletinin ulaşması gerektiği aşamayı 20.yüzyıl başlarında şaşmaz bir sezgiyle görerek yaşamda en gerçek yol göstericinin büyük bilim ve teknoloji olduğunu tespit etmiştir. Ayrıca gerçek kurtuluşu ekonomik bağımsızlıkta Ülkenin her bakımından kalkındırılıp, güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiş. Batı uygarlığının, biliminden, teknolojisinden yararlanarak bunları özümseyerek çağdaş uygarlık düzeyine çıkıp bu düzeyi de aşmayı milletin önüne hedef olarak koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünya da Atatürk yabancı bir Gazetecinin sorusuna ‘’Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim ‘’ diye cevap vermiştir. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan liderler. Bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi koymuştur. Yalnız 10 Kasımlarda değil her daim Atatürk’ün mücadele azmini bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu hedef ve stratejilerin hatırlanması bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatında nur içinde yatması bakımından önemlidir. Vatanını en çok seven gönülleri en iyi yapandır. Bu düşüncelerle büyük Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor herkesi saygıyla selamlıyorum. ’ifadelerini kullandı.

Program, Silivri Atatürk Anadolu Lisesinin Anıtkabir’e gezisinin videosu izlenmesi, düzenlenen Atatürk Kompozisyonu yarışmasında 1. Olan Silivri Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Betül Avcı’nın Kompozisyonunun okumasının ardından ‘’Atatürk’’ Oratoryo gösterimi ile sona erdi.

Düzenlenen programa protokol üyeleri ile okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.